Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Crisiscommunicatie: de gemeente informeert haar inwoners

Via gemeentelijke website 

Op internet kunt u actuele informatie vinden. De gemeente Houten informeert haar inwoners tijdens een crisis via www.houten.nl. Als de crisis heel groot is, wordt de landelijke crisiswebsite ingezet. Deze website kan veel bezoekers tegelijkertijd aan.

Via RTV Utrecht, de officiële rampenzender

Luister bij een calamiteit naar de regionale radiozender, Radio M; kijk naar RTV Utrecht, of bekijk teletekst op RTV Utrecht. Via RTV Utrecht krijgt u te horen wat er precies aan de hand is en wat u moet doen.

Radio M-frequenties:

  • in de ether: FM 93.1 Mhz (draagbare- en autoradio’s)
  • via de kabel: FM 101.3 Mhz

Via de telefoon

De gemeente Houten is in principe altijd bereikbaar via het algemene nummer (030) 63 92 611. Eventuele speciale informatienummers worden kenbaar gemaakt op deze website en door RTV Utrecht.

Via NL Alert

Tijdens een (dreigende) ramp of crisis kan de overheid sinds november 2012 gebruik maken van een extra middel om snel veel mensen te bereiken: NL-Alert.

NL-Alert informeert mensen in de directe omgeving van een (dreigende) ramp of crisis direct met sms-berichten op hun mobiele telefoons. De berichten beschrijven wat er in het gebied aan de hand is, welk gevaar dat oplevert en wat men op dat moment het beste kan doen.

NL-Alert vervangt niet de huidige bestaande communicatiemiddelen van de overheid, zoals radio en tv, maar vult deze aan om mensen sneller en beter te kunnen waarschuwen.

Kijk voor meer informatie op de website van NL-Alert. Hier kunt u tevens zien of uw mobiele telefoon NL-Alert ondersteunt en zo nee: hoe u uw toestel kunt instellen om NL-Alerts te kunnen ontvangen.

Radio M Utrecht

In de gehele provincie is Radio M Utrecht op draagbare en autoradio's te beluisteren op FM 93.1. Via de kabel vindt u Radio M Utrecht op: FM 101.3 Mhz.

TV Utrecht

De tv-frequenties zijn afhankelijk van uw (kabel)tv-provider.

Print Icoon printen