Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Aangifte inbraak of diefstal

Bent u slachtoffer van een delict? Bent u getuige van een inbraak of diefstal? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie.

Bel in geval van spoed direct het alarmnummer 1-1-2.

Uw eigen veiligheid is natuurlijk het allerbelangrijkst. Ga niet zelf op verdachte situaties af.

Bij geen spoed kunt u bellen met 0900 8844, of langskomen op het politiebureau. De politie kan u vervolgens vertellen of, en hoe, u aangifte kunt doen.

Waarom moet u aangifte doen?

Meestal hebt u een bewijs van aangifte van inbraak of diefstal nodig voor uw verzekering. Maar ook voor de samenleving is het belangrijk dat u aangifte doet. Zonder aangifte kan de politie de dader niet opsporen en herhaling moeilijker voorkomen. De gemeente gebruikt de informatie uit aangiftecijfers om het veiligheidsbeeld te bepalen en problemen aan te pakken.

Wilt u aangifte doen van een inbraak?

Is er bij u ingebroken? Dan is het verstandig om de politie te bellen, telefoon 0900 8844. De politie komt dan naar u toe om de aangifte op te nemen en de sporen veilig stellen.

Wilt u aangifte doen van een strafbaar feit?

Bent u getuige geweest van een strafbaar feit en/of hebt u aanwijzingen wie de dader is? Doe dan persoonlijk aangifte op het politiebureau.

Wilt u aangifte doen, maar kunt u niet of moeilijk langskomen op het bureau, bijvoorbeeld omdat u slecht ter been bent? Dan kunt u de politie bellen, telefoon: 0900 8844, en vragen langs te komen om de aangifte op te nemen. Misschien kan de politie uw aangifte ook telefonisch opnemen.

Wilt u aangifte doen van diefstal?

Diefstal kunt u eenvoudig en snel online aangeven.

Print Icoon printen