Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Woninginbraak voorkomen

Woninginbraak heeft een grote impact op de slachtoffers. De laatste twee jaar is het aantal woninginbraken gestegen - ook in de gemeente Houten helaas. De politie heeft veel capaciteit vrijgemaakt om dit probleem aan te pakken, maar u kunt zelf ook maatregelen nemen om woninginbraak te voorkomen.

Wat kunt u doen om woninginbraak te voorkomen?

Wacht niet tot het te laat is, maar beveilig inbraakgevoelige plekken van uw woning zelf. Kijk op de website van politiekeurmerk Veilig Wonen hoe u dit het beste kunt doen. Of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen houdt inbrekers buiten. Het is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale zekerheid. De eisen die het keurmerk stelt, zorgen ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen.

Een inbraak duurt vaak maar 30 seconden. Een crimineel bedenkt zich dus wel twee keer voor hij een woning probeert te betreden als dat is voorzien van het Politiekeurmerk. De crimineel herkent deze woning aan de goede sloten, verlichting en PKVW-sticker.

Preventietips

Op de site van politiekeurmerk Veilig wonen kunt u meer lezen over preventietips. Daarnaast staat er een handig overzicht op de site over de meest voorkomende inbraakmethoden en wat u daar zelf tegen kunt doen. 

Is er toch in uw woning ingebroken?

Regel dan snel een aantal zaken, zoals:

  • blokkeer uw gestolen betaalpassen en mobiele telefoons
  • geef vermissingen door aan uw verzekeringsmaatschappij en
  • doe aangifte bij de politie

Print Icoon printen