Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Veilig verkeer

Iedereen woont graag in een verkeersveilige wijk. De gemeente Houten draagt hier op verschillende manieren aan bij, maar doet ook een beroep op haar inwoners. Want de verkeersveiligheid in de wijk, is een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Verkeersveiligheid in uw wijk

Kinderen spelen vaak op straat. Kinderen handelen impulsief, doen onverwachte dingen en reageren bovendien minder snel dan volwassenen. Daar kunnen ze niets aan doen, het hoort bij hun leeftijd! Daarom is het zo belangrijk dat u als volwassen verkeersdeelnemer rekening houdt met kinderen in het verkeer.

Wordt er in uw straat regelmatig (veel) te hard gereden? Pak samen met uw buren en de gemeente te hard rijden in uw straat aan en maak uw straat samen veilig.

In de meeste woonwijken mag u 30 km/uur. Maar het is verstandig om uw snelheid in de buurt van scholen en speelplekken van kinderen te verlagen naar ongeveer 15 km/uur. Dan heeft u nog voldoende tijd om te remmen als dat nodig is.

Verkeersveiligheid rondom school

Ervaart u de verkeersveiligheid rond de school als onveilig? Doe daar dan iets aan. De gemeente kan u helpen om de verkeerssituatie rond de school veiliger te maken.

Gladheidbestrijding

De gemeente probeert een zo goed mogelijke inschatting te maken van de te verwachten gladheid en bereidt zich daarop voor. Ondanks strooien en sneeuwschuiven kan gladheid niet altijd worden voorkomen. Opvriezing en ijzel zijn hier vaak de oorzaak van. Ga daarom in de winter altijd goed voorbereid op pad.

Verkeersveiligheidsplan gemeente Houten

Print Icoon printen