Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gladheidbestrijding

Sneeuwschuiven

De gemeente is dag en nacht paraat om gladheid te bestrijden als de winter toeslaat. We zetten ons in om de belangrijkste wegen en fietspaden in Houten begaanbaar te houden.

Door de weersverwachting goed in de gaten te houden en preventief te strooien, proberen we de gladheid voor te zijn.

Nieuwsgierig hoe dit in de praktijk gaat? Bekijk snel dit filmpje!

Strooibeleid

De gemeente werkt volgens een vastgesteld draaiboek gladheidbestrijding. In dit draaiboek wordt het strooibeleid uitgelegd.

Volgorde van strooien:

  1. alle doorgaande wegen, hoofdfietspaden, bushaltes en uitvalswegen politie en brandweer
  2. de hoofdwegen in de wijk en wegen met verhoogd risico op ongevallen
  3. overige locaties

Het duurt ongeveer drie uur om de hoofdroutes te doen. Mocht het nodig zijn dan worden deze routes een tweede keer gedaan. Bij extreme omstandigheden (zware sneeuwval of ijzel) worden de hoofdroutes meerdere malen gestrooid of met sneeuwschuivers toegankelijk gemaakt. De overige routes strooien duurt ongeveer 2,5 uur.

Het is helaas onmogelijk om alle fietspaden, stoepen en wegen te strooien. De gemeente concentreert zich daarom dus op de belangrijkste en meest gebruikte routes.

Op de hoogte blijven?

Zout strooien

Via @gladheidhouten op Twitter blijft u op de hoogte van de strooiacties van de gemeente.  En krijgt u meer informatie over de gladheidbestrijding.

Hebt u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Telefoon (030) 63 92 611 of e-mail de gemeente: gemeentehuis@houten.nl.

Print Icoon printen