Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Verbeter de verkeersveiligheid rond de school

Ervaart u de verkeersveiligheid rond de school als onveilig? Doe daar dan iets aan. De gemeente kan u helpen om de verkeerssituatie rond de school veiliger te maken.

Wat kan iedereen doen?

  1. Benader de school; stel voor om het probleem samen onder de aandacht te brengen van de gemeente.
  2. Doe feitenonderzoek: gemeente, school, ouders en leerlingen brengen het haal- en brengverkeer en de verkeersstromen in beeld.
  3. Bespreek de meetresultaten.
  4. Spreek ouders en leerlingen die ongewenst verkeersgedrag vertonen aan.
  5. Bespreek met de gemeente welke maatregelen het beste bij de meetresultaten passen, zoals: aanpassen verkeerssituatie, bijvoorbeeld door parkeervakken te maken, of paaltjes te plaatsen om parkeren te voorkomen

Basisschool De Plantage ging u voor.

Verkeerspakketten voor basisscholen

De gemeente helpt basisscholen bij verkeersonderwijs. Eerder maakte de gemeente gebruik van het Utrechts Verkeersveiligheidslabel om basisscholen te ondersteunen in het verkeersonderwijs. Nu heeft de gemeente zelf twee verkeerspakketten samengesteld: een standaard en een plus+ verkeerspakket.  De pakketten bestaan uit zowel theorie als praktijk faciliteiten. 

Kosten

Scholen kunnen veelal kosteloos gebruik van maken van de verkeerspakketten.  Soms vraagt de gemeente  om een waarborgsom. Verder is verkeersonderwijs als leerdoel in het jaarplan  opgenomen en wordt binnen alle groepen een verkeersmethode ingezet. Ook nemen leerlingen deel aan het verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland.
Meer informatie en de faciliteiten van de verkeerspakketten vindt u in de folder ‘Verkeerspakketten voor basisscholen’. De folder  is te downloaden op deze pagina.

Meer informatie

Heeft u vragen, advies nodig of zelf een goed idee? Neem contact op met de verkeerskundige, telefoon (030) 63 92 611 of e-mail gemeentehuis@houten.nl

Print Icoon printen