Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fietsnet en routes

Houten heeft een breed vertakt netwerk van fietspaden waarmee je met de fiets overal comfortabel en snel op je bestemming bent. Het bewegwijzeringsysteem Fietsnet Houten, geïnspireerd door metrokaarten, helpt daarbij. Bekijk hoe Fietsnet werkt.

Fietsnet

kaart Fietsnet

Lantaarnpalen met routestickers

Met behulp van acht herkenbare routes vinden fietsers makkelijk hun weg. Deze routes zijn genummerd en hebben ieder een eigen kleur. De lantaarnpalen langs de route zijn voorzien van stickers met daarop het nummer en de kleur. Als fietser volg je dus je route aan hand van deze routestickers. Bij elk knooppunt met een andere fietsnetroute zie je op een kaart snel waar je bent en hoe je het best verder kunt fietsen naar je bestemming. Ook op de ANWB-borden worden de Fietsnet-routes aangewezen.

QR-codes voor mobiele telefoon

Op de borden staan QR-codes zodat je de kaart op je mobiele telefoon kunt bekijken.
Op de stickers staan ook de naam van de buurt waar je je bevindt. Ook op deze stickers staan QR-codes om de Fietsnet-routekaart snel te kunnen raadplegen.

Fietsroutes

Fietsen is leuk en gezond! En fietsen is vrijheid! De unieke infrastructuur van Houten voor fietsers leent zich uitstekend voor een leuke recreatieve fietstocht. Heeft u GPS? Dan kunt u één van deze routes proberen.

Print Icoon printen