Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fietsnet Houten

Houten is een echte fietsstad. Via het uitgebreide netwerk van fietspaden en -straten kun je met de fiets snel en comfortabel overal komen. Tenminste als je de weg weet. Doordat veel fietspaden en -straten een gelijkwaardige inrichting hebben is het niet altijd makkelijk deze van elkaar te onderscheiden en goed in te schatten waar in Houten je bent.

De gemeente en de Fietsersbond ontvingen zeer regelmatig vragen om nog eens kritisch naar de bewegwijzering te kijken omdat fietsers niet goed de weg door Houten konden vinden. Ook werd aangegeven dat het voor veel mensen moeilijk was om de weg naar de verschillende buurten te vinden. Om dit probleem op te lossen ontwikkelden de gemeente en de Fietsersbond, geïnspireerd door metrokaarten, een extra bewegwijzeringssysteem: Fietsnet Houten.

Met behulp van 8 goed te volgen herkenbare routes kunnen fietsers beter en makkelijker de weg vinden. Als fietser herken je meteen op welke route je je bevindt aan de gekleurde en genummerde routestickers op de lantaarnpalen. Bij elke kruising met een andere fietsnetroute is er een kaart om snel te kunnen zien waar je bent en te bepalen hoe je het best verder kunt fietsen naar je bestemming binnen of buiten Houten.

Fietsroutes in Houten
Fietsroutes in Houten

kaart Fietsnet

Op de routestickers staan qr-codes waarmee je via je mobiele telefoon snel kunt beschikken over de kaarten met daarop de routes en de buurten waar zij door lopen. Op de Fietsnetroutes wordt met stickers met buurtnamen aangegeven in/bij welke buurt je bent. Ook op deze stickers staat een qr-code om de kaart van de buurt snel te kunnen raadplegen.

Print Icoon printen