Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Veilig Fietsen

Houten is optimaal veilig voor alle fietsers, vooral door het autovrije fietsnetwerk. Fietsers hebben op kruisingen altijd voorrang. Kinderen kunnen dus al vanaf hele jonge leeftijd, al dan niet zelfstandig, naar school fietsen. En als het veilig is voor kinderen, dan is het veilig voor iedereen. Dus ook senioren en ouderen kunnen optimaal veilig, en daardoor tot op extreem hogere leeftijd, (blijven) fietsen.

auto te gast

Ruimte aan fietser en OV, auto te gast

In Houten krijgen fietsers alle ruimte. De automobilist is niet vergeten, maar te gast. Waar je ook in Houten moet zijn, via het fietsnetwerk zijn alle bestemmingen vlot en veilig bereikbaar.

Waar je ook woont, het centrum met de winkels is niet langer dan een kwartier fietsen. Meer dan 60% van de mensen komt dan ook op de fiets naar het centrum. Ook alle scholen liggen aan het fietsnetwerk zodat zij per fiets goed bereikbaar zijn.

Het fietsnetwerk en de voorzieningen voor openbaar vervoer sluiten goed op elkaar aan. Fietsroutes leiden naar de trein- en busstations, waar bovendien overdekte en bewaakte fietsparkeerplaatsen zijn gemaakt.

Print Icoon printen