Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker
Fietsfeest

Van 16 juni t/m 23 juni vieren we in Houten dat we dé Fietsstad van Nederland zijn! Doe je mee?

Het programma

Fietsfeest

De gemeente organiseert het Fietsfeest samen met Gerrit Foppen (Fietsmdrin.nl), WTC Houten (Peter Broere, Geurt Breukink, Frank van Ierland en Piet de Boer), Reddingsbrigade, Optisport - zwembad De Wetering, Banierhuis, Sportpunt Houten, Go Dive Houten, Hi-Dive, Heren van Houten, Joinn, vrijwilligers Linda Vermeer, Hanneke Wttewaall en Marja Klever, EHBO-vereniging Houten, AH Oude Dorp, Aan de Slinger, Piazza Sports, Wielerplatform Utrecht, Bike Store, Brouwerij Hommeles, Werk in Houten, Tour de Schalkwijk, Koffiefiets, Fietsersbond Houten en Provincie Utrecht.

Wat eraan vooraf ging

De Fietsersbond houdt iedere twee jaar de verkiezing. Daarom mag Houten zich ook in 2019 Fietsstad van Nederland noemen. Houten kreeg de titel voor de tweede keer omdat de stad sinds 2008 niet heeft stilgezeten. Er is continu aandacht voor de fietser. Bij station Houten werd een innovatief Fietstransferium gebouwd waar fietsers naadloos kunnen overstappen op de trein, en bij de bouw van uitbreidingswijk Houten-Zuid heeft de gemeente opnieuw gekozen voor een fietsvriendelijk verkeersmodel.

Sindsdien is Houten voorbeeld voor andere gemeenten. Reden dat op 20 juni 2019 ook het Nationaal Fietscongres met 350 fietsprofessionals in Houten wordt gehouden. Dit was aanleiding met vereende krachten in dezelfde week ook het Fietsfeest voor en met inwoners te organiseren.

Print Icoon printen