Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Clinic Mindful cycling (lady's night)

Mindful

Wanneer? 18 juni 2019
Hoelaat? 19.00-22.00 uur
Waar? Joinn

Kosten: 12,50 inclusief koffie/thee (ter plaatse voldoen)
Aanmelden: Aanmelden kan vóór 14 juni. Stuur een mail naar fietsfeest@houten.nl o.v.v. Aanmelding Mindful Cycling 

Speciaal voor vrouwen verzorgt Mindful Cycling een clinic Mindful Cycling! Neem vooral je (wielren)fiets mee (geen e-bike)! Na een lezing ga je samen met de fiets op pad.Tijdens deze gezamenlijke fietstocht is het gebruik van een fietshelm verplicht.

Wat leer je?

Tijdens de clinic leer je hoe je volop van het fietsen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling. Je maakt kennis met de verschillende facetten van het mountainbiken of wielrennen en je leert luisteren naar je lichaam. Je wordt je bewust van je fietshouding, je aandacht bij het fietsen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te fietsen, met een rustige ademhaling maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechniek

Veel sporters ademen verkeerd waardoor je te veel energie verbruikt.  Met de neusademhaling haal je het maximale rendement uit je ademhaling.  Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en des te lager je hartslag zal zijn.

Effect op het lichaam

Wielrennen en mountainbiken heeft positieve effecten op vrijwel al je orgaansystemen. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of al aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. 

Programma

19.00 uur inloop, koffie/thee
19.15 uur start lezing/oefeningen
20.00 uur met de fiets op pad (10-15 km)
21.30 uur terug voor drankje en napraten
22.00 uur einde

Wil je vooraf een fietsmenu bij Joinn, bel dan voor reservering of informatie naar 030 7600807. 

pleister

Print Icoon printen