Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

'Why We Cycle' documentaire & lezing Fietsstad Houten

Why we cicly

Wanneer? maandag 17 juni 2019
Hoelaat? 20.30 - 22.00 uur
Waar? Joinn

Kosten? Geen
Aanmelden? Aanmelden is niet nodig.

Voor Nederlanders is fietsen zo gewoon als ademen.  We denken er niet bij na, maar doen het gewoon. Wellicht is dat ook een sleutel tot het fietssucces in ons land. Maar het is ook een potentiële bedreiging. Omdat we er niet bij stilstaan, aldus de makers van de documentaire, beseffen we niet wat de diepere behoeftes van fietsers zijn.

In de documentaire Why We Cycle komen gewone fietsers en specialisten uit allerlei disciplines in beeld. Ze hebben het over evidente én onbekende effecten van fietsen op de mens, zijn stedelijke omgeving en de samenleving.

In de film wordt meegereden met gewone fietsers en verschillende vakspecialisten. De gesprekken leveren soms voor de hand liggende en soms meer verborgen effecten van fietsen op mensen, samenlevingen en de maatschappij op. “Stel je eens voor hoe we fietsen anders zouden benaderen als we het echt zouden snappen!”, zeggen de makers. 'Why We Cycle' laat zien hoe mooi en fijn fietsen kan zijn.

Na afloop van de film is er een korte lezing over het ontstaan van Fietsstad Houten door gemeentelijk fietsambassadeur André Botermans.

Vooraf fietsmenu?

Wil je vooraf eten bij Joinn, dan kun je genieten van het Fietsmenu voor de speciale prijs van 22,50.  Bel dan voor reservering of informatie naar 030 7600807. 

Nieuwsgierig? Bekijk de trailer

Print Icoon printen