Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Blauwe Zone Houten

In een blauwe zone mag u maximaal 2 uur gratis parkeren met gebruik van een parkeerschijf. Draai bij aankomst uw parkeerschijf naar het tijdstip van aankomst. U kunt de blauwe zone herkennen aan blauwe markering van de parkeervakken.

Blauwe zone centrum
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Blauwe zone centrum

Om het centrum bereikbaar te houden is er parkeerregulering met een blauwe zone.

Wanneer geldt dit?

  • werkdagen 8.00-18.00 uur
  • zaterdag 10.00-17.00 uur
  • koopavond tot 21.00 uur (vrijdag)

Lees voor meer informatie de folder over blauwe zone.
Of bekijk  gebiedsgrenzen van de blauwe zone mei 2016.

Bewoners en anderen die niet kunnen beschikken over eigen parkeergelegenheid kunnen een ontheffing aanvragen

Uitzonderingen ontheffingen blauwe zone centrum

Woont u boven de winkels aan de nieuwe kant van het winkelcentrum aan de Stellingmolen, Kruitmolen of het Onderdoor? Dan moet u de parkeerontheffing aanvragen bij Viveste. Dit kan telefonisch: 088 989 0123. Heeft u een tweede auto? En wilt u een tweede ontheffing aanvragen? Dan kan dit via de gemeente. U moet dan wel aantonen dat de eerste ontheffing via Viveste is aangevraagd. 

Blauwe zone castellum
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Blauwe zone Castellum

In Castellum mag u op de parkeerterreinen Cella Asia, Porta Tegula en Via Arena met een parkeerschijfzone van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 16.00 uur maximaal 2 uur parkeren.

Bedrijven en winkels op de Fossa Italica, Fossa Iberica, Cardio en Piazza in winkelcentrum Castellum kunnen voor een ontheffing in aanmerking komen. Een bedrijf en/of winkel kan maximaal 1 ontheffing aanvragen die geldig is voor de parkeerterreinen Cella Asia, Porta Tegula en Via Arena.

Een winkel of bedrijf kan maximaal één ontheffing aanvragen, die geldig is voor de parkeerterreinen Cella Asia, Porta Tegula en Via Arena. Per gehuurde parkeerplaats in de parkeergarage Castellum is 1 extra ontheffing mogelijk. Aangetoond moet worden dat deze parkeerplaats wordt gehuurd door een medewerker van de desbetreffende winkel of bedrijf.

Blauwe zone de bouw
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Blauwe zone De Bouw

In het zuidelijk deel van de wijk De Bouw is een blauwe zone Deze blauwe zone geldt 7 dagen per week en 24 per uur per dag. Hier mag u met een parkeerschijf maximaal 15 minuten parkeren.

Bewoners direct rondom de blauwe zone kunnen voor maximaal 2 parkeerontheffingen in aanmerking komen.. Dit is afhankelijk hoeveel auto’s u heeft en of u deze op eigen terrein of prive-parkeerplaats kunt parkeren.

Regels bij het aanvragen van een bewonersontheffing:

  • U staat ingeschreven bij de gemeente Houten op een adres in het blauwe zone gebied.
  • Het kentekenbewijs van het motorvoertuig staat op naam van de bewoner. Bij een auto van de werkgever en/of een leaseauto is zowel het kentekenbewijs nodig als een verklaring van de werkgever en/of lease-contract.
  • Per ontheffing kunnen maximaal twee kentekens worden opgenomen.
Blauwe zone oude dorp
Klik op de afbeelding om te vergroten.

Blauwe zone Oude Dorp

In het Oude Dorp mag u van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 18.00 uur maximaal 2 uur parkeren.

Voor het Oude Dorp bestaat geen ontheffingssysteem. 

Vragen?

Heeft u vragen over parkeren in de blauwe zone of wilt u een ontheffing aanvragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente via (030) 63 92 6 11 of gemeentehuis@houten.nl

Print Icoon printen