Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Marathonregeling verkeer noordelijke Rondweg

dinsdag 7 april 2009

Begin maart is een zogenaamde 'marathonregeling' geĂ¯nstalleerd op de stoplichten op het deel van de Rondweg tussen de Haag en de Staart. Met deze regeling wil de gemeente de doorstroming verbeteren van verkeer uit de wijken en op de Rondweg naar de A27 en Utrechtseweg.

Met een marathonregeling worden de voertuigen van verkeerslicht tot verkeerslicht in groepjes berekend en doorgelaten. Duurt dit te lang, dan wordt de hoofdrichting afgebroken en is de zijrichting logischerwijs aan bod. De regeling werkt constant en niet alleen in de ochtend- en avondspits. De instelling houdt bovendien rekening met de groei van het verkeer in de toekomst.

Vervanger van de groene golf-regeling

De nieuwe regeling is nodig omdat de groene golf-regeling, die vorig jaar is ingesteld op de noordelijke Rondweg, nadelen heeft voor verkeer uit de wijken. Een groene golf-regeling werkt goed als het verkeer met een constante snelheid blijft rijden. Maar door variatie in snelheid blijft het groene licht soms langer aan, waardoor verkeer uit de wijken te maken krijgt met onlogische en langere wachttijden. Aangezien dit soms tot gevaarlijke situaties heeft geleid, heeft de gemeente besloten de marathonregeling toe te passen.

Met vragen over de marathonregeling kunt u contact opnemen met René Gotink via (030) 63 92 611.

Print Icoon printen