Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Verkeersknelpunt: dank voor alle tips!

Al jaren vinden vele inwoners het kruispunt De Molen/Kruitmolen bij de bushalte in het centrum een gevaarlijk punt. Je moet heel goed opletten. Fietsers komen met hoge snelheden uit verschillende richtingen. Vooral in de spits zijn er veel fietsers op het smalle (brommer)fietspad en de voetgangersoversteek. Automobilisten moeten lang wachten. Zij overzien niet wat een goed moment is om te gaan rijden omdat fietsers uit drie richting komen en hun zicht op het fietspad beperkt is. Meestal gaat het goed, maar soms gaat het mis.

Gouden-tip-wedstrijd

De gemeente wil dit kruispunt graag veiliger maken, maar dat blijkt niet eenvoudig. Uit studies blijkt dat iedere mogelijke oplossing weer andere problemen veroorzaakt. Daarom heeft de gemeente om jouw hulp gevraagd. Hoe kunnen we dit punt veiliger inrichten? Of hoe zorgen we ervoor dat de verkeersstromen elkaar elders op een veiliger manier kruisen zodat dit kruispunt een stuk veiliger wordt? Inwoners konden tot 1 november meedoen aan een wedstrijd en hun gouden tip inzenden, compleet met toelichting, schets en/of illustratie.

Dank voor alle ideeën!

De gemeente heeft maar liefst 140 ideeën ontvangen en bedankt alle inzenders. Uit de reacties blijkt dat vele inwoners vinden dat het nodig is de verkeerssituatie aan te pakken. De gemeente maakt tussen 15 november en 15 december 2019 de uitslag van de wedstrijd bekend en neemt in die periode met de winnaar contact op. Hij of zij ontvangt een cheque van 250 euro voor fietsaccessoires, te besteden bij één van de lokale rijwielhandelaren. Voor meer informatie, lees hier de wedstrijdvoorwaarden.

Print Icoon printen