Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

CoSIE; het verbeteren van Sociale Dienstverlening

Logo Cosie

Wat is CoSIE?

CoSIE staat voor “Co-creation of Service Innovation in Europe”. Met andere woorden, het samen met gebruikers, verbeteren van sociale dienstverlening bij de overheid. Dit project wordt gefinancierd door de Europese Unie. Er doen gemeenten, universiteiten en hogescholen uit 10 landen mee aan dit project. Voor Nederland zijn dat de gemeenten Houten en Nieuwegein, in samenwerking met Hogeschool Utrecht.

Wat doen we in Houten?

In Houten gaat CoSIE over deze vraag: Hoe vergroten we de kans op een duurzame match tussen een werkzoekende met enige afstand tot de arbeidsmarkt en (vrijwilligers-) werk?

Dit onderwerp is voor de gemeente niet nieuw. We werken hier al langere tijd aan, op verschillende manieren. Want we streven ernaar om steeds meer een inclusieve samenleving te worden, waarin iedereen meetelt en meedoet. Zo hebben we de Houtense Werktafel in het leven geroepen.

De Houtense Werktafel heeft diverse instrumenten ontwikkeld waarmee we de participatie van onze inwoners verder vorm kunnen geven. Denk daarbij aan het helpen van mensen om weer in een werkritme te komen. Of het ontwikkelen van leerlijnen voor mensen die aan de slag willen in de horeca of de bouw.

Met CoSIE willen we de kennis en ervaring die we al hebben verder verdiepen.

Dit doen we door 'community reporting'. Dat wil zeggen, het verzamelen van persoonlijke ervaringen van werkzoekenden en werkgevers. Met deze ervaringen gaan we onderzoeken hoe we onze dienstverlening beter kunnen aansluiten op de behoeften van werkzoekenden en werkgevers.

Met wie doen we dit?

De volgende Houtense organisaties doen mee aan het project:

  • Welzijnsorganisatie ‘van Houten&co’
  • De KrachtFabriek (broedplaats voor werkwillenden)
  • Voedselbank Houten
  • De Houtense Werktafel
  • Werk en Inkomen Lekstroom (WIL)
  • Gemeente Houten

Heeft u nog vragen? Bel of mail Jessica Dijkman: 030- 63 92 611 of jessica.dijkman@houten.nl

Print Icoon printen