Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Houtense Werktafel: samen aan de slag!

Logo Houtense Werktafel

Wil je (weer) aan de slag? Heb je ideeën over onze Houtense arbeidsmarkt? Zoek je personeel maar lukt het niet om de juiste personen te vinden? Ben je benieuwd wat de Houtense Werktafel voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met Heleen Roossien van de Houtense Werktafel via tel. 06-22 562 512 of mail naar info@houtensewerktafel.nl

Weer aan de slag 

We hebben in de gemeente Houten inwoners die graag onbetaald of betaald werk willen. Zij willen graag (weer) meedoen, een bijdrage leveren aan de samenleving, weer in een team werken en collega’s om zich heen. Toch weten de werkgevers en de werkwillenden elkaar niet altijd te vinden. Soms sluiten de ervaring en de deskundigheid van de mensen niet goed aan bij datgene wat gevraagd wordt. Het komt ook voor dat mensen meerdere problemen hebben waardoor het lastig wordt om er zelf uit te komen.

Wat is de Houtense Werktafel?

De Houtense Werktafel is netwerk van werkgevers, gemeente, onderwijs, sociale ondernemingen, lokale initiatieven en uiteraard werkwillenden.  De Houtense Werktafel is opgericht om werkgevers en werkzoekenden van betaald en onbetaald werk bij elkaar te brengen. Het bijzondere aan de Houtense Werktafel is dat het lokaal georiënteerd is en daardoor meer maatwerk kan leveren. Een voorbeeld: een Houtens bedrijf zoekt dringend mensen met ervaring in techniek. Een zoektocht in de database van het arbeidsbureau levert niets op. In een gesprek blijkt dat ze open staan voor mensen met twee rechterhanden en een positieve werkhouding. De technische kennis brengen ze dan zelf wel bij. Op die manier ontstaan mooie matches! De gemeente Houten vindt deze lokale aanpak heel belangrijk en heeft hiervoor tijdelijk extra geld beschikbaar gesteld.

Voor wie?

De Houtense Werktafel is er voor alle inwoners in de gemeente Houten die willen en kunnen. Het gaat dus niet alleen om mensen in de bijstand, maar ook mensen met een beperking en mensen die wel willen werken maar dat niet zelf kunnen vinden. Daarnaast bemiddelen we ook mensen die weer actief willen zijn in de samenleving. Het gaat zowel om betaald als onbetaald werk. De Houtense Werktafel gaat actief de wijken in op zoek naar werkwillenden en onderhoudt contacten met Houtense werkgevers.

Print Icoon printen