Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Re-integratie

Zodra de gemeente de jongere een bijstandsuitkering toekent, maakt de gemeente samen met de jongere een plan van aanpak. Dit plan van aanpak is een bijlage bij de toekenningsbeschikking voor de bijstand. In het plan van aanpak staat:

  • hoe de jongere de kansen op betaald werk kan vergroten, bijvoorbeeld een werkstage;
  • wat de gemeente daarbij van de jongere eist en verwacht, en;
  • hoe de gemeente de jongere daarbij gaat helpen.

Uitzondering: jonggehandicapten

De WWB geldt niet voor jongeren die door ziekte of psychische of lichamelijke problemen niet kunnen werken of leren. Deze groep jongeren, die al op jeugdige leeftijd arbeidsongeschikt is geraakt, komt wel in aanmerking voor financiële ondersteuning op minimumniveau in het kader van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). Uitvoering van de Wajong is in handen van het UWV.

Werk en Inkomen Lekstroom per 1 mei 2013

Vanaf 1 mei 2013 kunt u voor bovenstaande informatie contact opnemen met Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). WIL is de regionale uitvoeringsorganisatie voor de gemeenten Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Vianen en is gevestigd in het Stadshuis van Nieuwegein.

Daarnaast kunt u met vragen over werk en inkomen ook terecht bij het Sociaal Loket in Houten.

Met de komst van WIL vervalt ook Vakwerk Houten. De deelnemers zijn reeds geïnformeerd. Bent u geen deelnemer, en wilt u meer informatie over deze manier van reintegreren? Ook dan verwijzen we u door naar WIL.

Voor werkgevers heeft WIL het werkgeversservicepunt opgericht.

Print Icoon printen