Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Bedrijventerrein de Meerpaal

De meerpaal foto 1

Dit bedrijventerrein biedt vestigingsmogelijkheden voor bedrijven van diverse omvang en uit diverse bedrijfstakken. Het bedrijventerrein wordt gekenmerkt door een overzichtelijke opzet, een uitstekende bereikbaarheid en een onderscheidende uitstraling. Daarnaast zijn de centrale ligging, de uitstekende infrastructuur en de hoogopgeleide beroepsbevolking kwaliteiten, die het interessant maken voor u om zich te vestigen op De Meerpaal. Stuk voor stuk factoren, die de vestiging van uw bedrijf tot een succes zullen maken.

Houten algemeen

Houten Algemeen

De gemeente Houten is een moderne, nieuwe stad met een dynamisch karakter en een hoog investeringsniveau. Houten heeft een directe verbinding met de A27 en een directe spoorverbinding met Utrecht en Den Bosch. De bedrijven- en kantorenterreinen zijn overzichtelijk opgezet, en bezitten een hoogwaardig uitstraling en een uitstekende infrastructuur. De woningvoorraad is van hoge kwaliteit. Het woongebied is ingebed in een ruime, groene omgeving.

De gemeente hanteert een professioneel en klantgericht vestigingsbeleid, om de vestiging van uw bedrijf in goede banen te leiden. Al jaren scoort Houten hoog in diverse landelijke en regionale onderzoeken naar het vestigingsklimaat en de kwaliteit van bedrijven- en kantorenterreinen. Inmiddels telt Houtenruim 2400 bedrijven uit alle sectoren van de economie. Samen zijn zij goed voor circa 19.000 arbeidsplaatsen.

Informatie over De Meerpaal

Het bedrijventerrein De Meerpaal is een hoogwaardig bedrijvenpark, bestemd voor een breed scala aan bestaande en nieuwe bedrijven, die op zoek zijn naar ruimte in de regio Utrecht. Wat direct in het oog springt, is de onderscheidende uitstraling van De Meerpaal. Bedrijven met een architectonisch bijzondere uitstraling vinden hun plaats aan de zichtkant van het terrein. Aan de 'binnenzijde' van het terrein zijn de stedenbouwkundige eisen minder stringent, maar ook hier staat kwaliteit voorop. Qua beeld, kleur, hoogte en materiaalgebruik zullen de bedrijfsgebouwen zo veel mogelijk op elkaar worden afgestemd. Gemetselde steen, tegelwerk en hout zullen de steeds terugkerende materialen zijn. De praktische en representatieve inrichting van de bedrijfsomgeving met bomen, verzorgde grasbermen, strakke waterlopen en rietkragen versterken de eenheid en het rustieke beeld van het terrein.

8
3
4
5
6
2

De voordelen van De Meerpaal op een rijtje

 • Centraal gelegen in het hart van Nederland
 • Uitstekende bereikbaarheid per weg, directe aansluiting op A27 en binnenkort aan aansluiting op de A12
 • Goede infrastructuur op het terrein
 • Vestigingsmogelijkheden voor productie- en verkoopbedrijven, groothandel, lichte industrie, bouwnijverheid en (logistieke) dienstverleners
 • Een hoogwaardige uitstraling en prima voorzieningenniveau
 • Zeer bijzondere zichtlocaties aanwezig
 • Flexibele kavelgrootte tot ruim 1,4 ha
 • Kleinschalig en overzichtelijk
 • Geleidelijk, beheersbaar groeitempo
 • Professioneel en klantgericht vestigingsbeleid
 • Kwaliteit in plaats van kwantiteit
 • Gelegen in een groeigemeente met een uitstekend woonmilieu

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid van De Meerpaal is uitstekend. Het bedrijventerrein ligt dicht bij de A27 en binnenkort ook nabij de A12. De verbinding met de rijksweg A27 vindt plaats via 'De Staart'. Ook ligt de gemeente Houten direct aan de spoorlijn Utrecht -Den Bosch. De Meerpaal zal met het NS-station in verbinding staan via het alom geprezen fietspadenstelsel van Houten en een busverbinding.

7

Hoogwaardige uitstraling, omvang en doelgroep

Met circa 35 hectare uitgeefbare grond is De Meerpaal het grootste bedrijventerrein in Houten. De kavels kunnen flexibel worden ingedeeld en variƫren van minimaal 2.000 m2 tot ongeveer 1,4 ha. Maximaal 50% van het vloeroppervlak mag als kantoor worden benut. De Meerpaal is een gemengd bedrijventerrein, dat plaats biedt aan bedrijven uit de dienstverlening, groothandel, bouwwereld, lichte industrie of logistieke dienstverlening. Zowel lokale, regionale als (inter)nationale bedrijven zijn welkom voor vestiging.

Er hebben zich inmiddels circa 70 bedrijven op De Meerpaal gevestigd. Opvallend is de aanwezigheid van vijf medische groothandelsbedrijven. Ook qua omvang is er veel variatie. Kleine bedrijven zijn gevestigd in bedrijfsverzamelgebouwen aan de Duwboot, Pakketboot en Vleugelboot. Ook enkele grote ondernemingen hebben zich gevestigd, waaronder Vialis, Toppak, Van Riet Holding, Inventum en PGZ. Heeft u vragen, wilt u informatie of een oriƫnterend gesprek, dan neemt u contact op met de gemeente Houten, Jeroen Zwart (Gebiedsmanager Werkgebieden/Economische Zaken). Hij zet voor u de meest actuele vestigingsmogelijkheden op een rijtje.

Contactgegevens

Gemeente Houten
Adres Het kant 2
Postbus Postbus 30
3990 DA Houten

Telefoonnummer algemeen 030 - 63 92 611
Telefoonnummer Economische Zaken 030 - 63 92 686 of 63 92 660

E-mail gemeentehuis@Houten.nl    

Bent u als ondernemer op zoek naar andere informatie, dan kunt u terecht bij het ondernemersloket van de gemeente Houten.

Print Icoon printen