Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Toekomst steiger Rijsbrugsepad

Steiger Rijsbrugsepad

Aan het Rijsbrugsepad, langs het water tussen De Bermen en De Akkers ligt onderstaande steiger.

Uit inspecties van de gemeente blijkt dat de kwaliteit van de steiger achteruit gaat. De afgelopen jaren is diverse keren een reparatie uitgevoerd aan vooral het steigerdek.

Deels is dit te wijten aan de leeftijd van de steiger, deels aan het gebruik door watervogels. De steiger wordt dichtbevolkt door ganzen, eenden, meeuwen, etc. die waarschijnlijk gevoerd worden. De steiger wordt constant bevuild door uitwerpselen die het hout aantasten. Hierdoor kan het grootste deel van het jaar de steiger niet gebruikt worden door bewoners en maakt deze een verwaarloosde indruk. Zo lang er zo veel watervogels aanwezig blijven, blijft dit probleem bestaan.

Opties

De gemeente oriënteert zich nu op de toekomstige situatie. De gemeente overweegt de steiger te verwijderen. Er zijn twee opties voor de nieuwe situatie:

Optie 1: We plaatsen een hek langs het water net als bij de Kooikersplas;

Optie 2: We leggen een natuurvriendelijke oever aan zoals ook bij de rest van de oevers in de omgeving is gedaan.

Hek
Optie 1
Natuurvriendelijke oever
Optie 2

Hebt u een voorkeur voor een van de opties? Laat het ons dan vóór 13 juli weten via het mailadres gemeentehuis@houten.nl

Vragen?

Als u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met Linda van den Bosse of Saskia Meijer. Beiden zijn bereikbaar via telefoonnummer (030) – 63 92 611 of per mail via gemeentehuis@houten.nl.

Print Icoon printen