Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Herontwikkeling De Kleine en De Grote Geer

Detailkaart

Herontwikkeling

Het sociaal-cultureel centrum De Grote Geer en horecagelegenheid De  Kleine Geer met aangrenzend parkeerterrein worden getransformeerd naar een woongebied. De monumentale gebouwen liggen in woonwijk De Geer.

Op het naastgelegen parkeerterrein komt de kleinschalige nieuwbouwontwikkeling. Hierbij is rekening gehouden met de bestaande omgeving en in het bijzonder met de twee monumentale gebouwen. Deze monumenten met historische waarde blijven in de nieuwe ontwikkeling uiteraard behouden. 

Start bouw

De gemeente heeft in februari 2020 het bestemmingsplan vastgesteld en omgevingsvergunningen verleend.  De bouwwerkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Werkzaamheden wandelpad Kooikerspark

Enkele wandelpaden aan het Kooikerspark zijn sterk verouderd, waardoor dit een geschikt moment is om de paden tegelijkertijd met het project “De Geer” aan te pakken.

De wandelpaden zijn tot en met vrijdag 5 juni 2020 niet in gebruik. Het gaat om de paden die op de afbeelding binnen de rode cirkel liggen.

Wandelpad

In de toekomstige situatie wordt de afwatering van het gebied verbeterd. De ligging van het pad langs het water blijft hetzelfde. De twee paden/trappen naar het water vanaf het vroegere parkeerterrein en vanaf De Grote en Kleine Geer verdwijnen. De gemeente Houten stimuleert namelijk het “ontstenen” en “vergroenen” van openbaar gebied. Via de overgebleven paden blijft het gebied goed bereikbaar. Daarnaast wordt het talud verbeterd.

Het gaat om het schuin oplopende gedeelte tussen het pad en het groen aan de linkerkant. Ook het schuin aflopende gedeelte tussen het pad en het water aan de rechterkant wordt verbeterd.

Anders ontwikkelen

Vroeger maakte de gemeente zelf haar plannen. Nu laat de gemeente dit veel over aan initiatiefnemers. Nieuwsgierig naar de nieuwe manier van ontwikkelen én de koers van de Houtense ruimtelijke ontwikkeling? Bekijk dan het Programma Ruimte

Participatie

CZP heeft een website gemaakt waar bewoners en andere geïnteresseerden op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en het participatieproces. Deze  kunt u vinden op:
http://www.czp-investments.nl/detail/51

Heeft u vragen of opmerkingen?

Dan kunt u contact opnemen met Zakia el Moussaoui van team Vergunningverlening Toezicht en handhaving  en Jules Tonneijk van team Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) 63 92 611. U kunt ook een email sturen naar:  gemeentehuis@houten.nl

Print Icoon printen