Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Zwembad de Wetering

Buitenbad

Werkzaamheden aan zwembad De Wetering

Zwembad De Wetering is twintig jaar oud en de gemeente wil dat het nog minimaal vijftien jaar meegaat. Daarom is ervoor gekozen het complex te verduurzamen en aan te passen aan de milieueisen van deze tijd.

Tijdens de verbouwing worden verschillende energiebesparende maatregelen genomen. Zo werken de verlichting, de verwarming en de ventilatie in de zwemzaal straks alleen als het nodig is. Verouderde installaties worden vervangen. Uit het afvalwater van de nieuwe zuiveringsinstallatie kan straks energie worden teruggewonnen. Op het dak van het gebouw komen 500 zonnepanelen en 1.000 vacuümbuiscollectoren om warm water op te wekken. Met deze maatregelen en aanpassingen kan het energieverbruik van het zwembad tot wel 25% dalen.

Binnenbad

Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden zijn vorige week gestart en lopen door tot dit najaar. Om alle aanpassingen te kunnen realiseren, moet het zwembad helaas een aantal weken dicht.

Van 15 juli tot en met 26 augustus zijn het binnen- en buitenbad gesloten.

Na 26 augustus is het werk nog niet helemaal klaar, maar kan er, als alles volgens planning verloopt, wel weer worden gezwommen. 

We vinden het vervelend om het zwembad een paar weken te moeten sluiten, juist in een periode waarin mensen het zwembad graag gebruiken. Maar door het werk in de zomer te plannen, kan het binnen zes weken gebeuren, anders zouden de werkzaamheden – en de verbouwingssluiting – langer duren. Ook zijn er in de zomer meer alternatieve zwemlocaties waar je uit kunt kiezen.

Voorbeeld

Verduurzaming van gemeentelijk vastgoed is één van onze speerpunten. Zwembad De Wetering is een gebouw met grote verduurzamingskansen. Met de verbouwing van het zwembad – duurzaam én rendabel – willen wij het goede voorbeeld geven aan inwoners en bedrijven om te investeren in de verduurzaming van woningen en bedrijfspanden.

Print Icoon printen