Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Vervangen eikenbomen Boogmuur

In de straat bij de Boogmuur staat in de groenstrook een rij eikenbomen. Deze bomen hebben tijdens de aanplant te weinig groeiruimte gekregen. De bomen zijn te dicht op de straat en op de percelen van omwonenden geplaatst en veroorzaken wortelopdruk. Om deze problemen voorgoed op te lossen gaan wij vanaf maandag 16 december de bomen in deze straat uitdunnen en verplaatsen. Hierdoor krijgen de bomen meer groeiruimte en zulen de bomen nu en in de toekomst minder over de percelen van de omwonenden hangen.

Om de groeiruimte optimaal te houden, plaatsen wij ongeveer de helft van de bomen (23) in het groen terug. Door minder bomen terug te plaatsen, kunnen de bomen groter worden en voller groeien. Hierdoor zal er over een paar jaar hetzelfde groenvolume ontstaan als nu. De bomen die niet worden teruggeplaatst krijgen een andere groeilocatie in Houten.

Ter hoogte van het appartementencomplex worden de bomen die nu op de stoep staan vervangen door een ander type eik, (de zuileik) en meer naar de straat geplaatst.

Heeft u vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met Henry Blitterswijk   (boomtechnisch adviseur) of Emile Arnold (wijkcoordinator, beiden bereikbaar via (030) 63 92 611.

Locatie boogmuur huidige situatie
Locatie boogmuur huidige situatie
Locatie boogmuur na herpositionering
Locatie boogmuur na herpositionering

Print Icoon printen