Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fiets in het rek, is nog niet zo gek!

De actie 'Fiets in het rek, is nog niet zo gek' wordt gehouden om het centrum veilig, bereikbaar en aantrekkelijk te houden. Netjes stallen voorkomt bovendien fietsdiefstal.

Vernieuwd centrum

In het centrumgebied staan ongeveer 1000 fietsenklemmen. Deze bevinden zich voor een groot deel aan de rand van het centrum. Op die manier blijft het winkelgebied overzichtelijk.

Fietstransferium (gratis!)

De stallingen zijn 7 dagen per week open zolang er treinen rijden. Parkeren is gratis; uw fiets staat er droog en bewaakt.

Fietstransferium

Kort parkeren aan het Onderdoor

De fietsenrekken aan het Onderdoor zijn populair, vooral bij de ingang van het winkelcentrum. Het is de bedoeling dat deze rekken zoveel mogelijk vrij zijn voor mensen die boodschappen komen doen. Als u langer dan 2 uur wilt parkeren, doe dat dan in het transferium of op een minder vol rek in het centrum.

Geef elkaar ruimte!

Voor minder validen zijn kriskras geparkeerde fietsen een vervelend obstakel. Toezichthouders van de gemeente controleren hierop en verplaatsen fietsen die in de weg staan. Deze fietsen krijgen een sticker.

Geen fietsen onder het spoor

In het centrum mag buiten onder het spoor niet worden geparkeerd. Uw fiets wordt voorzien van een sticker en na een half uur in het transferium gezet.

Achtergelaten fietsen - Weesfietsen

Sommige fietsen blijven wekenlang staan en zijn kennelijk verlaten of verloren door hun eigenaar. In het centrum organiseert de gemeente twee keer per jaar (in juni en oktober) een zogenaamde weesfietsenactie. Fietsen die langdurig niet zijn gebruikt krijgen een sticker en worden enkele dagen later weggebracht naar het afvalscheidingsstation. De fietsen worden daar nog 3 maanden bewaard. Binnen deze termijn kunt u uw eigendom terugkrijgen op vertoon van een passende sleutel.

Twee keer per jaar worden de gemarkeerde weesfietsen verwijderd uit de winkelcentra. Is uw fiets verwijderd? U kunt uw (brom)fiets van dinsdag tot en met vrijdag ophalen op het afvalscheidingstation. De openingstijden zijn van 8.30-12.30 uur en van 13.00-16.00 uur. U krijgt uw eigendom terug op vertoon van een passende sleutel. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heren Klein en Sloof van de afdeling Ruimtelijke Ordening via (030) 63 92 611.  

Is uw fiets gestolen?

Doe dan altijd aangifte. Bij onze opruimacties controleren we of de fietsen zijn geregistreerd als gestolen. Wij nemen in dat geval contact op met de eigenaar.

Print Icoon printen