Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fietsstraat Lobbendijk

Het laatste gedeelte van de Lobbendijk, tussen de Hop-Oord en de Kostersgang, is ingericht als woonstraat. Dit weggedeelte is een van de ontbrekende stukken in het fietsnetwerk, een zogenaamde missing link. De gemeente wil daarom een fietsstraat maken van dit gedeelte van de Lobbendijk. Voor dit project heeft de gemeenteraad geld beschikbaar gesteld om daarmee de veiligheid en het comfort voor fietsers in Houten verder te verbeteren. De Provincie Utrecht draagt ook financieel bij aan het project.

Ontwerp

Het ontwerp van de fietsstraat zal vergelijkbaar zijn met andere fietsstraten in Houten. Zo wordt de weg 4,5 meter breed. In het midden komt er een baan van 3 meter breed rood asfalt. Aan beide kanten komen er stroken van 0,75 m rode gebakken klinkers. Dit in tegenstelling tot wat in de uitnodigingsbrief is genoemd U kunt het ontwerp bekijken op de tekening die hiernaast als bijlage is toegevoegd. 

Bewonersavond

Wij willen het ontwerp voor de fietsstraat graag aan u toelichten tijdens een bewonersavond. U krijgt dan ook de gelegenheid tot het stellen van vragen. Mogelijk kan uw input nog leiden tot kleine wijzigingen aan het ontwerp. Zo hopen we met elkaar tot een breed gedragen en optimaal ontwerp te komen.

De bewonersavond wordt gehouden op woensdagavond 17 april 2019 op het gemeentehuis, zaal 0.46/0.47. De avond begint om 19.30 uur, inloop met koffie/thee vanaf 19.15 uur. We hopen u daar te ontmoeten.

Vragen

Als u nog vragen hebt, kunt u contact opnemen met de projectleider, dhr. E. Mauritz (030) 63 92 611. Bent u niet in de gelegenheid om naar de bewonersavond te komen, maar wilt u wel een opmerking op het ontwerp maken? Dan kunt u dat tot uiterlijk 19 april mailen naar ewald.mauritz@houten.nl.

Print Icoon printen