Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Herontwikkeling locatie Bogermanschool

Bogermanschool

Aan de Koninging Wilhelminaweg en de Lobbendijk, op de oude locatie van de Johannes Bogermanschool, worden 47 appartementen van het plan “Op Houten” gebouwd. De bouw is eind 2016 gestart en is begin 2018 klaar.

De oude school en de vergaderzaal “De Bron” zijn gesloopt. De school is verhuisd naar de Weteringhoek. De vergaderzaal van de kerk krijgt samen met een nieuwe predikantswoning een plek bij de hoek Koninging Wilhelminaweg en Herenweg.

kaart bogermanschool

Het plan

Het plan is ontwikkeld door een groep ouderen uit Houten (Stichting Woongemeenschap Oude Dorp) en ontwikkelaar CZP Investments in nauwe samenwerking met woningcorporatie Viveste.  Het zijn 47 levensloopbestendige appartementen met een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Onder de appartementen komt een half verdiepte parkeerkelder. Hier parkeren de nieuwe bewoners hun auto.

Zo is het mogelijk om een grote, openbaar toegankelijke tuin aan te leggen tussen het nieuwe gebouw en de er naast gelegen woningen van Viveste. De parkeerplaatsen aan de Gierst-oord worden hiervoor circa 35 meter verplaatst. Het nieuwe gebouw komt hierdoor midden in een grote groene ruimte te liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

 Dan kunt u contact opnemen met de projectleider de heer Pim de Moed, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) – 63 92 611. U kunt ook een email sturen naar gemeentehuis@houten.nl

Nieuwe appartementen

Print Icoon printen