Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Castellum, een bijzondere wijk

castellum

Midden in Houten Zuid ligt Castellum. Een bijzondere wijk met 852 woningen, 7500 m2 winkels, NS Station Houten-Castellum en een fietstransferium. De laatste fase van de woningbouw is ingegaan en verrijzen de laatste woningen in Castellum-West. Ook komen er twee bruggen voor fietsers en voetgangers die aansluiten op de hoofdfietspaden. Daarna volgt de inrichting van de groenzone om Castellum, Het Carré. Zie afbeelding, deze is te downloaden onder de downloads aan de rechterzijde van deze pagina.

Voor forenzen die met de fiets naar NS-Station Houten-Castellum komen is in het fietstransferium plek voor ruim 2000 fietsen en brommers. Het winkelcentrum biedt met onder andere twee supermarkten een breed aanbod voor de dagelijkse boodschappen.

Castellum wordt door de spoorlijn Utrecht – Den Bosch gesplitst in een westelijk en oostelijk deel. Voetgangers en fietsers kunnen via een tunnel onder het spoor naar de andere kant.

De bouw begon in 2008 en naar verwachting worden eind 2018, begin 2019 de laatste woningen opgeleverd. De realisatie van de laatste woningen brengt voor bewoners, omwonenden, bezoekers en treinreizigers soms ongemakken met zich mee. Wel komt de definitieve inrichting van de omgeving steeds dichterbij. Na tien jaar is een wijk ontstaan met een mediterrane stadse sfeer, waar het goed wonen, werken en verblijven is.

Nieuwsgierig naar de actuele werkzaamheden in Castellum? Kijk hier

Heeft u vragen of opmerkingen?

Dan kunt u contact opnemen met de projectleider de heer Jules Tonneijck, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) – 63 92 611. U kunt ook een email sturen naar gemeentehuis@houten.nl.

Print Icoon printen