Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Verwijderen bouwinrit Castellum West

De woningbouw van Castellum West is klaar. Daarom vervangen we vanaf 14 augustus de betonplaten van de bouwinrit aan de Edelsteen door nieuwe bestrating. Het gaat hier om de aansluiting van de Edelsteen met de Cella Asia. Dit werk duurt ongeveer twee weken.

Omleiding

Het autoverkeer leiden we langs het werkvak over een rijplatenbaan.
Fietsers en voetgangers moeten gebruikmaken van de fiets- en voetgangersbrug van en naar De Stenen. De fiets- en voetpaden worden namelijk gedeeltelijk afgezet.

Informatie

Met vragen over de uitvoering van de diverse werken in en rondom Castellum kunt u terecht bij projectleider-uitvoering Rico Hoornaar. Voor algemene vragen over Castellum kunt u contact opnemen met projectleider Jules Tonneijck, beide via (030) 63 92 611.

Afgevaardigen

Wijk Castellum in Houten is afgerond

852 woningen in Houten Zuid in tien jaar tijd 

De wijk Castellum in Houten is afgerond. Daarom organiseerden de gemeente Houten, BPD, Roosdom Tijhuis en Ontwikkelingsverband Houten op vrijdag 9 maart een bijeenkomst voor de inwoners van de wijk Castellum, de winkeliers en alle partijen die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van Castellum.

Vraaggesprek

Tijdens de bijeenkomst voor genodigden voerden de partijen die de afgelopen jaren hebben samengewerkt aan de totstandkoming van Castellum een vraaggesprek. De deelnemers waren Pim van den Berg (gedeputeerde provincie Utrecht), Martin Companje (directeur operations Roosdom Tijhuis), Henri van Dam (directeur Synchroon, namens Ontwikkelingsverband Houten), Herman Geerdes (wethouder gemeente Houten), Frans Holleman (directeur BPD Ontwikkeling BV Regio Noord-Oost en Midden) en Rob van der Jagt (directeur Trebbe Wonen, namens de bouwcombinatie Leebrug).

Gedeputeerde Pim van den Berg: “Door samen met de gemeente BPD, Roosdom Tijhuis en Ontwikkelingsverband Houten een financiële bijdrage te verlenen, hebben we de impasse kunnen doorbreken en kunnen zorgen voor de afronding van de laatste 109 woningen in Castellum-West, inclusief het afhechten van de rand van het winkelgebied en de inrichting van het openbaar gebied. Fijn dat dat gelukt is!”

“Met Castellum is het centrum van Houten Zuid afgerond. Het biedt een bijzondere woonomgeving in de buurt van het station en voorzieningen. Met stedelijke allure én de bijzondere Houtense leefkwaliteit.”, aldus wethouder Herman Geerdes.

Crisistijd

De eerste steen in Castellum is in de crisisjaren gelegd. Inmiddels zijn er 852 woningen verrezen. Daarnaast heeft Castellum een winkelcentrum (met parkeergarage), verschillende horecagelegenheden, een station (Houten-Castellum) en een fietstransferium.

Activiteiten

In het winkelcentrum waren acts van Signore e Signora van Castellum en het akoestische duo de Zebra’s. Het winkelend publiek kon in de wervelende spelshow Kraak-de-Kluis prijzen winnen en er waren diverse acties van de winkeliers in het winkelcentrum Castellum.

Print Icoon printen