Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Actuele werkzaamheden Castellum

Inrichting toegangsweg Castellum oost fase 2

De komende weken krijgt het gedeelte van het Raaigras ter hoogte van de warmtekrachtcentrale zijn definitieve inrichting. De werkzaamheden starten in de week van 29 januari. Het verkeer wordt omgeleid via het P+R terrein. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind februari klaar. 

Het gedeelte Raaigras tussen Het Gras en de warmtekrachtcentrale blijft bouwweg. Dit in verband met de ontwikkeling van Hofstad IVb (terrein ten zuiden van de warmtekrachtcentrale).

Realisatie woningbouw

Eind 2016 is de bouw van de laatste 71 woningen en twee bruggen in Castellum West begonnen. Ook zijn de werkzaamheden voor de inrichting van het openbare gebied rondom deze huizen van start gegaan.

Inmiddels is de eerste brug met de westelijke waterpartij zijn klaar en de westelijke verbinding voor fiets- en voetgangersroutes naar de omliggende woonwijken hersteld. De tweede brug die Castellum West met de zuidelijke woonwijken verbind is naar verwachting medio december klaar, waarna aansluitend ook de zuidelijke waterpartij wordt aangelegd.

Planning woningbouw

Sinds juni dit jaar zijn de eerste woningen opgeleverd. Naar verwachting is de laatste woning in november/december van dit jaar klaar. De aanleg van de bestrating en gracht loopt parallel aan de oplevering van de woningen. Alle bewoners kunnen dus de woningen kunnen bereiken via een definitief ingerichte straat. In het voorjaar worden de groenstroken ingericht en de bomen geplant. De rest van de beplanting wordt, afhankelijk van het plantseizoen, zoveel mogelijk aansluitend aan het aanbrengen van de bestrating aangelegd.

Omleiding

Vanwege alle werkzaamheden blijft de zuidelijke verbinding voor fiets- en voetgangers, het Donselaarspad/Cella Helvetica tot half december afgesloten. De fietsers en voetgangers worden gedurende de afsluiting omgeleid via Kiezelsteen, Edelsteen en Cella Asia. Zie ook bijgaande tekening. De oost-west verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers (Castellumpad/Schoneveldsepad) is sinds september weer opengesteld.

Informatie

Met vragen over de uitvoering van de werkzaamheden  in en rondom Castellum kunt u terecht bij projectleider-uitvoering Rico Hoornaar. Voor algemene vragen over Castellum en Hofstad IVb kunt u terecht bij projectleider Jules Tonneijck, beide via (030) 63 92 611.

Print Icoon printen