Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Actuele werkzaamheden Castellum

Inrichting toegangsweg Castellum oost en P+R-terrein

Afgelopen maanden is het Raaigras, tussen de warmtekrachtcentrale en Castellum oost, en het P+R-terrein de definitieve ingericht. De werkzaamheden van de eerste fase zijn klaar, maar na afronding van de renovatiewerkzaamheden aan de warmtekrachtcentrale en de werkzaamheden van de “10 van Houten” volgt nog een tweede fase waarbij het Raaigras vanaf de eerste inrit naar het P+R terrein aan de zuidzijde van de warmtekrachtcentrale wordt ingericht. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind december klaar.  

Castellum Oost is klaar en de bouw van project “De tien van Houten” aan de Heidetuin aan de nadert zijn afronding.  Daarom kan het Raaigras, de toegangsweg naar Castellum oost, vanaf de warmtekrachtcentrale tot aan Castellum inclusief het P+R terrein, nu definitief worden ingericht. Het gedeelte Raaigras tussen Het Gras en de warmtekrachtcentrale blijft bouwweg in verband met de ontwikkeling van Hofstad IVb (terrein ten zuiden van de warmtekrachtcentrale). Ook wordt de looproute van het P+R-terrein naar station Castellum  verbeterd. Deze wordt in het straatwerk geaccentueerd en met borden aangegeven.

Uitvoering

Het werk start in de week van medio oktober aan de rijweg van het Raaigras. Dit zal ongeveer 3 weken  duren. Het verkeer wordt  omgeleid via het P+R- terrein. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden eind december klaar.

Informatie

Met vragen over de uitvoering van de werkzaamheden  in en rondom Castellum kunt u terecht bij projectleider-uitvoering Rico Hoornaar. Voor algemene vragen over Castellum en Hofstad IVb kunt u terecht bij projectleider Jules Tonneijck, beide via (030) 63 92 611.

Realisatie woningbouw

Eind 2016 is de bouw van de laatste 71 woningen en twee bruggen in Castellum West begonnen. Ook zijn de werkzaamheden voor de inrichting van het openbare gebied rondom deze huizen van start gegaan.

Inmiddels is de eerste brug met de westelijke waterpartij zijn klaar en de westelijke verbinding voor fiets- en voetgangersroutes naar de omliggende woonwijken hersteld. De tweede brug die Castellum West met de zuidelijke woonwijken verbind is naar verwachting medio december klaar, waarna aansluitend ook de zuidelijke waterpartij wordt aangelegd.

Planning woningbouw

Sinds juni dit jaar zijn de eerste woningen opgeleverd. Naar verwachting is de laatste woning in november/december van dit jaar klaar. De aanleg van de bestrating en gracht loopt parallel aan de oplevering van de woningen. Alle bewoners kunnen dus de woningen kunnen bereiken via een definitief ingerichte straat. In het voorjaar worden de groenstroken ingericht en de bomen geplant. De rest van de beplanting wordt, afhankelijk van het plantseizoen, zoveel mogelijk aansluitend aan het aanbrengen van de bestrating aangelegd.

Omleiding

Vanwege alle werkzaamheden blijft de zuidelijke verbinding voor fiets- en voetgangers, het Donselaarspad/Cella Helvetica tot half december afgesloten. De fietsers en voetgangers worden gedurende de afsluiting omgeleid via Kiezelsteen, Edelsteen en Cella Asia. Zie ook bijgaande tekening. De oost-west verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers (Castellumpad/Schoneveldsepad) is sinds september weer opengesteld.

Print Icoon printen