Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Woningbouw Kerkebogerd Tull en ’t Waal

Overzichtskaart

Vanaf 2009 is de bouw van 42 nieuwe woningen aan de Kerkebogerd in voorbereiding. Begin 2015 heeft de Raad van State het hiervoor opgestelde bestemminsgplan Tull en ’t Waal deels vernietigd, omdat de 30 woningen binnen 50 meter van de westelijk gelegen fruitboomgaard gerealiseerd zouden moeten worden.

In 2016 is er een nieuw bestemmingsplan 'Bouwlocaties Tull en het Waal II' opgesteld, waarin de locatie en omvang van de woningen onveranderd is gebleven. Uit onderzoek bleek namelijk dat er een aanvaardbaar woon- en leefklimaat mogelijk is voor de toekomstige woningen langs de Kerkebogerd, zonder dat de naastgelegen fruitteler daardoor in zijn bedrijfsvoering wordt beperkt.

De woningen van Fase 1 gaan daarom zeer waarschijnlijk in september in verkoop.  De bouw start eind 2018. De woningen van Fase 2 worden in een later stadium verkocht.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Dan kunt u contact opnemen met de projectleider de heer Pim de Moed, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via (030) – 63 92 611 of stuur een email naar gemeentehuis@houten.nl.

Print Icoon printen