Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Woningbouw Lagedijk 1

Initiatiefnemers hebben hun plannen voor de locaties aan de Lagedijk 1 en de daarachter gelegen percelen aan de Lange Uitweg. Ook de locatie aan de Kanaaldijk Zuid, tussen het Elpad en de Trip wordt hierbij betrokken. De initiatiefnemers werken samen met de gemeente Houten.

Momenteel is aan de Lagedijk 1 een melkveehouderij gevestigd. Dit bedrijf heeft beperkte ontwikkelingsmogelijkheden omdat in de directe omgeving een aantal geurgevoelige objecten ligt. Het voornemen is om de melkveehouderij te verplaatsen naar de Kanaaldijk Zuid. Op het nieuwe adres ontwikkelt dit bedrijf door naar een duurzaam rundveebedrijf met recreatieve activiteiten en een boerderijwinkel. De voormalige bedrijfswoning van de melkveehouder (Lagedijk 1) wordt omgezet naar een gewone woning.     

Tegelijkertijd worden de percelen aan de Lagedijk 1 en de daarachter gelegen percelen aan de Lange Uitweg herontwikkeld. Het plan hier is om 25 woningen te bouwen (13 woningen met tuin en 12 appartementen). En ook de Droom van Schalkwijk te realiseren. De Droom van Schalkwijk is een maatschappelijk initiatief. Het bestaat uit een complex van drie woongroephuizen met in totaal 24 zorgwoningen. Daarnaast krijgt het een gebouw voor dagbesteding, een familiehuis, een groentetuin en een kinderboerderij. Kijk voor meer informatie op hun eigen website  https://www.dedroomvanschalkwijk.nl/

Woningbouw Lagedijk 1

Print Icoon printen