Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Ruimtelijke koers Houten

De gemeente Houten werkt in 2019 aan de ‘Ruimtelijke Koers Houten’. De koers moet een antwoord geven op de enorme woningvraag en maatschappelijke opgaven in Houten en de regio. Het komende jaar onderzoeken we of het mogelijk is om 4.300 tot 5.300 woningen te bouwen tot 2040. Op 12 februari 2019 heeft de gemeenteraad  het plan van aanpak 'Ruimtelijke Koers Houten' vastgesteld.

Het plan van aanpak beschrijft hoe de gemeente aan de slag gaat met het maken van de Ruimtelijke Koers. Onder de links aan de rechterzijde van deze pagina vind je hier informatie over.

Waarom doen we dit?

Stedelijke visie

Wat gaan we doen?

In 2019 gaan we veel onderzoeken. De resultaten van deze onderzoeken gebruiken we om keuzes te kunnen maken in de Ruimtelijke Koers. Deze komen terecht in de Stedenbouwkundige Visie en Ruimtelijke Strategie.

Naar verwachting  neemt de gemeenteraad  begin 2020 een beslissing, over wel of geen woningbouw op bepaalde plekken en onder welke voorwaarden. We houden u op deze site en via social media op de hoogte over de voortgang. Lees meer.

Meepraten?

Wij vinden het belangrijk dat inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Houten betrokken worden bij dit proces. Lees meer.

Nieuws over de ruimtelijke koers....

Print Icoon printen