Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gemeente weigert door Van Gorp gevraagde vergunning voor uitbreiden bedrijfstijden 

Gemeente Houten heeft de door Van Gorp Biologische Diervoeders B.V. gevraagde vergunning voor het uitbreiden van de bedrijfstijden in haar bedrijf op Pothuizerweg 4 in Schalkwijk geweigerd. Dit omdat het bedrijf niet voldoet aan de geluidrichtwaarden voor de landelijke, stille omgeving van het bedrijf. 

Van Gorp wilde haar bedrijfstijden uitbreiden naar 24 uur per dag, 7 dagen per week. Op het ontwerpbesluit op de aanvraag, waarin de gemeente in eerste instantie alleen de vrachtwagenbewegingen in de nachtperiode weigerde, zijn door veel omwonenden van het bedrijf zienswijzen ingediend. Naar aanleiding hiervan liet de gemeente een aanvullend geluidonderzoek uitvoeren. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat de omgeving van het bedrijf heel stil is. De gemeente hanteerde daarom bij het toetsen van de aanvraag de geluidrichtwaarden voor een landelijke (stille) omgeving. Uit het geluidonderzoek blijkt dat het bedrijf daaraan niet kan voldoen. De gemeente heeft op basis van deze uitkomst de gevraagde vergunning geweigerd. Dit betekent dat het bedrijf terugvalt op de vergunning uit 2011 en alleen tijdens de huidige werktijden, van maandag tot en met vrijdag van 06.00 tot 23.00 uur, in werking mag zijn.

Gemeente actualiseert ook voorschriften omgevingsvergunning milieu uit 2011

De voorschriften van de omgevingsvergunning milieu uit 2011 zijn door de gemeente geactualiseerd. Dit omdat die voorschriften deels waren verouderd door veranderde wet- en regelgeving en deels niet meer van toepassing waren door veranderingen binnen het bedrijf. Door het actualiseren van die voorschriften is de vergunning duidelijker geworden voor het bedrijf en de gemeente. 

Print Icoon printen