Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Urgentie aanvragen

Iedereen die ingeschreven staat voor een huurwoning in Houten of omgeving heeft te maken met een wachttijd.

Omdat we vrijkomende woonruimte zo eerlijk mogelijk willen verdelen komt u alleen in zeer uitzonderlijke situaties in aanmerking voor urgentie. Bekijk hier de redenen. U krijgt dan voorrang op andere woningzoekenden. Het voorrang geven aan de één, betekent langer wachten voor de ander.

Hoe werkt het?

Stappenplan
Stappenplan kunt u downloaden aan de rechterzijde van deze pagina.

Urgentieverklaring aanvragen

Voordat u de aanvraag doet adviseren wij u een gratis adviesgesprek aan te vragen. U kunt hiervoor bellen naar nummer 030- 639 26 11 en vragen naar Annemarie van Rijsbergen.

Tijdens dit gesprek krijgt u inzicht over de haalbaarheid van de urgentieaanvraag. Is uit het gesprek gebleken dat u geen recht hebt op Urgentie? Dan heeft het indienen van een aanvraag weinig zin.

Wat kost het?

  • Aanvraag van urgentie € 25,50
  • Aanvraag medische urgentie  € 92,55

Zelf uw aanvraag indienen 

Op het internet zijn meerdere partijen actief die u aanbieden om het aanvraagproces voor een urgentieverklaring te regelen. Deze partijen zijn géén partner van de gemeente. Het inschakelen van een tussenpartij levert geen tijdswinst op omdat ook dan de gewone aanvraagprocedure zal moeten worden doorlopen. Ook de vaak voorgespiegelde zekerheid op het toegekend krijgen van een urgentie is er niet.

De inschakeling van een dergelijke tussenpartij zorgt er wel dat u (veel) meer geld kwijt bent. Naast de gewone kosten voor het indienen van de aanvraag betaalt u ook de tussenpartij een bedrag voor het overnemen van het aanvraagproces. Wij adviseren u dus om een urgentie aanvraag altijd zelf in te dienen. Eerste stap daarbij is een telefonisch kansadviesgesprek bij de gemeente.

Is het zinvol om Urgentie aan te vragen?

Wilt u weten of het zinvol is urgentie aan te vragen? Hieronder vindt u een lijst met redenen waar voor u urgentie kunt aanvragen. Als u op de link klikt vindt u meer informatie over het onderwerp en het onlineformulier.

Redenen voor urgentie:

Print Icoon printen