Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Urgentieverklaring

Onder strenge voorwaarden kunt u in de gemeente Houten urgentie aanvragen. Bijvoorbeeld als u zich in een onhoudbare of levensbedreigende situatie bevindt. Als u een urgentieverklaring krijgt dan heeft u voorrang bij het zoeken naar een woning. Deze verklaring geldt alleen voor sociale huurwoningen. Voordat u de aanvraag doet adviseren wij u telefonisch contact op te nemen met het secretariaat van de urgentiecommissie via 030-6392611 voor een adviesgesprek.

Het aanvragen van urgentie kost geld. Het maakt daarbij niet uit of u ook daadwerkelijk urgentie krijgt. U betaalt voor het aanvragen van urgentie € 24,00. Als u urgentie aanvraagt op basis van medische redenen dan kost de aanvraag € 87,10.

Urgentie aanvragen

U kunt een urgentie aanvragen via een digitaal aanvraagformulier. Heeft u geen beschikking over internet, dan kunt u bij de balie van het gemeentehuis een papieren aanvraagformulier verkrijgen. Daar kunt u tevens betalen voor de aanvraag. U kunt pinnen of contant afrekenen.

De gemeente behandelt uw aanvraag pas als u ook betaald heeft.

Reactie op uw aanvraag

De urgentiecommissie komt elke 3 á 4 weken bijeen. Een aanvraag vraagt wel enkele werkdagen voorbereiding. In principe kunt u daarom binnen 3 tot 6 weken na uw aanvraag een reactie verwachten.

Als u een aanvraag op basis van medische omstandigheden indient, dan duurt het soms langer. Dit komt door de verplichte medische keuring. U kunt dan binnen 6 tot 8 weken een reactie verwachten.

Jaarverslag

Het PDF icon jaarverslag 2016 (616 KB)van de urgentiecommissie geeft informatie over de praktijk rondom urgentieaanvragen.

Print Icoon printen