Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Reageren met urgentie

Als u een urgentieverklaring heeft dan krijgt u een zoekprofiel. Dit zoekprofiel is afhankelijk van uw gezinssamenstelling en het inkomen. Uw zoekprofiel bestaat uit een type woning en huurprijs waar u op kunt reageren. Er kunnen verschillenden zoekprofielen zijn voor woningen in Houten en voor woningen in de regio Utrecht.

Let op! Heeft u urgentie en reageert u op een woning, dan mag u deze niet weigeren. Weigert u dan vervalt uw urgentie. U kunt dan niet nog een keer urgentie aanvragen met dezelfde redenen. We verwachten van u dat u actief reageert als u een urgentieverklaring heeft. Heeft u na zes maanden de urgentie nog niet gebruikt dan vervalt uw urgentie.

We trekken uw urgentieverklaring in elk geval in als:

  • U niet langer aan de vereisten voor het verkrijgen van een urgentieverklaring voldoet;
  • U een urgentieverklaring heeft gekregen en wist of kon weten dat de gegevens die u heeft opgegeven niet juist of onvolledig waren;
  • U volgens burgemeester en wethouders passende woonruimte in de regio aangeboden heeft gekregen.

Trekken wij uw urgentieverklaring in dan kunt u niet met dezelfde redenen opnieuw urgentie aanvragen.

Reageren meer mensen met urgentie op dezelfde woning? Dan krijgt degene die het langst urgent is voorrang. Bij sommige daarvoor aangewezen gebouwen kaan het voorkomen dat  doorschuivers voorgaan op urgente woningzoekenden.

 

Print Icoon printen