Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Ik zorg voor mijn partner, kind, ouder of andere naaste (mantelzorger)

Zorgt u al langere tijd voor iemand met een chronische, lichamelijke of psychische ziekte, beperking of hoge leeftijd? En doet u dat omdat u veel om die persoon geeft? We spreken u dan aan als mantelzorger.

Waarschijnlijk vindt u het zorgen voor een naaste heel vanzelfsprekend om te doen. Ondanks dat kan het best zwaar zijn. Zeker als dit langere tijd voortduurt, wilt u het ook kunnen volhouden. U hoeft het niet alleen te doen.

Om hulp vragen

Het zorgen voor een naaste die extra zorg nodig heeft, kan zo maar uitgroeien tot een dagtaak. Mantelzorg gaat namelijk verder dan de alledaagse zorg van ouders voor een (gezond) kind, of korte tijd hulp geven aan een zieke partner. Het kan soms zwaar en intensief voelen. En dat mag.

U kunt misschien wel wat praktische hulp en extra tijd gebruiken. Weet dat er voor u ondersteuningsmogelijkheden zijn. Blijf alstublieft niet met uw vragen rondlopen. Zelf om hulp vragen is misschien best lastig. Maar om hulp vragen helpt ook om de zorg voor uw naaste vol te kunnen houden.

Informatie

Steunpunt Mantelzorg

Steunpunt Mantelzorg Houten is een centraal aanspreekpunt voor iedereen uit de gemeente Houten die zorgt voor een (hulpbehoevende) ander. Het maakt niet uit voor wie u zorgt en of u nu 2 uur in de week of 18 uur per dag aan het zorgen bent. U bent van harte welkom!

Meer suggesties

Wij kunnen ons voorstellen dat u uw vragen niet altijd wilt stellen in het bijzijn van uw naaste. Uw vragen kunt u op vele plekken stellen. Hierna geven we u alvast wat suggesties.

 • De welzijnsconsulenten van Van Houten en co., Onderdoor 160 (bibliotheek) . Zij werken op diverse locaties. U kunt telefonisch een afspraak maken voor een gesprek, (030) 70 01 500. Dit gesprek kan ook bij u thuis plaatsvinden.
   
 • Jonge mantelzorgers kunnen terecht bij de jongerenwerker van Van Houten & co, telefoon (030) 70 01 500, e-mail: info@jonginhouten.nl
   
 • Sociaal Loket Houten, Onderdoor 25 (gemeentehuis). U kunt op werkdagen zonder afspraak binnenlopen tussen 9 en 12 uur. Telefoon: (030) 63 92 611, e-mail: info@sociaalloket.nl
   
 • Uw huisarts
   
 • Werkgroep Mantelzorg. Deze satelliet maakt onderdeel uit van de Adviesraad Sociaal Domein. Zij horen graag uw verhaal. Dit om te weten waar de behoeften van mantelzorgers liggen en waarmee u het best geholpen bent. Contact: info@adviesraadhouten.nl
   
 • Mezzo, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste: U kunt de mantelzorglijn van Mezzo bellen, 0900-20 20 496 of u kunt ze mailen: mantelzorglijn@mezzo.nl
   
 • www.hulpwijzerhouten.nl Op deze website kunt u terecht voor vragen in het dagelijks leven over wonen, zorg, geld, werk, vervoer, actief zijn en jeugd en gezin. Het helpt u bij het zoeken naar passende oplossingen voor uw eigen situatie.

Print Icoon printen