Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Zorgen voor vader, moeder, broer of zus (jonge mantelzorger)

Heb jij een vader, moeder, broer of zus die bijvoorbeeld lang ziek, gehandicapt, in de war of verslaafd is? En maak jij je daarover zorgen? Dan groei je op in een thuissituatie waarin iemand extra zorg nodig heeft. Misschien moet jij ook wel wat vaker meehelpen. Jij bent niet de enige. Eén op de vier jongeren in Nederland bevindt zich in zo’n zelfde situatie als jij. Soms kan dit best wat veel worden. Zeker als dit een langere tijd voortduurt.

Waar heb jij behoefte aan?

Het kan best fijn zijn om voor je familielid te zorgen. Maar soms heb je wel minder tijd voor ‘gewone’ dingen zoals school, sport, afspreken met vrienden. En het is niet altijd gemakkelijk om hier met anderen over te praten. Weet dat je niet de enige bent. Blijf alsjeblieft niet met je vragen rondlopen. In het jongerencentrum Enter is altijd een jongerenwerker waar je een praatje mee kunt maken. Of mail de jongerenwerker van Van Houten&co. De gegevens vind je onder informatie en vragen.  

Meedoen aan activiteiten

Zorg jij voor een familielid die extra hulp hard nodig heeft en ben je tussen de 10 en 23 jaar? Dan noemen ze jou ook wel een jonge mantelzorger. Speciaal voor jonge mantelzorgers organiseert het jongerenwerk leuke activiteiten.

Informatie en vragen

Wij kunnen ons voorstellen dat jij vragen hebt. Dat kan zijn over hulp bij praktische zaken. Of misschien wil je informatie of praten over een ziekte of handicap. Of misschien wil je wel in contact komen met andere jonge mantelzorgers. Neem contact op met een van de jongerenwerkers van Van Houten&co. telefoon (030) 70 01 500 of  e-mail naar info@jonginhouten.nl

Links

Print Icoon printen