Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Tegemoetkoming zorgkosten chronisch zieken en gehandicapten 2016

Tegemoetkoming voor mensen met een laag inkomen en hoge zorgkosten

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Bijvoorbeeld door een chronische ziekte of handicap? Dan komt u misschien in aanmerking voor de tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten van de gemeente Houten. Hiermee wil de gemeente mensen met een laag inkomen en langdurig hoge zorgkosten extra steunen. U kunt de regeling tot en met 30 juni 2017 aanvragen.  

Maximaal Є 300,-

De tegemoetkoming is een geldbedrag van maximaal € 300,- dat u vrij kunt besteden. Het precieze bedrag stelt de gemeente vast na het sluiten van de aanvraagtermijn. Het beschikbare budget wordt namelijk verdeeld over alle mensen die in aanmerking komen voor de tegemoetkoming.  

Komt u in aanmerking?

Om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U woonde in 2016 in de gemeente Houten.
  • Uw inkomen was in 2016 maximaal 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Of uw inkomen was, na aftrek van het door u betaalde eigen risico en/of de eigen bijdrage aan zorgkosten, maximaal 120% van de voor u geldende bijstandsnorm*.
  • U of uw minderjarige kind waarvoor u een aanvraagt indient heeft langer dan een jaar een indicatie in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Jeugdwet of Wet langdurige zorg (Wlz). Of u heeft geen indicatie, maar in zowel 2015 als 2016 heeft u minimaal € 350,- eigen risico en/of eigen bijdrage aan zorgkosten zelf betaald.  

Hoe vraagt u de tegemoetkoming aan?

U kunt deze tegemoetkoming tot en met 30 juni 2017 aanvragen via Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). U vindt het aanvraagformulier op www.wil-lekstroom.nl onder ‘Minimaregelingen’. U kunt het aanvraagformulier* ook ophalen bij de receptie van het gemeentehuis (Onderdoor 25, Houten).

* In de toelichting bij het aanvraagformulier vindt u ook meer informatie over de voor u geldende bijstandsnorm.  

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de klantenservice van WIL via 030 7022 300 (ma t/m vr: 8.30 – 17.00 uur) of info@wil-lekstroom.nl.

Print Icoon printen