Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Wmo

Jaarlijks doet de gemeente Houten mee aan een landelijk onderzoek naar de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Klanttevredenheid

Jaarlijks doet de gemeente Houten ook onderzoek naar de tevredenheid van bepaalde klantgroepen binnen de Wmo. In 2014 is er onderzoek gedaan naar de dienstverlening van de Wmo en de ervaringen van cliĆ«nten met het keukentafelgesprek.

Voor de onderzoeksresultaten, zie onderaan deze pagina onder Downloads.

Meedoen

Bij de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gaat het erom dat iedereen kan meedoen in het maatschappelijk verkeer en dat mensen waar nodig passende ondersteuning kunnen krijgen. De gemeente voert de Wmo uit en heeft hierbij de vrijheid zelf keuzes te maken.

De Wmo is er voor iedereen: voor de goede buur, de drukbezette mantelzorger, de actieve vrijwilliger, voor ouders en verzorgers, voor ouderen in een isolement, voor mensen met een beperking en voor mensen die in het leven in de knel gekomen zijn.

In Houten kom je de Wmo overal tegen. Van het Sociaal Loket tot de Vrijwilligerscentrale en het steunpunt mantelzorg, van de aanpak van huiselijk geweld tot de activiteiten in wijkcentra, en van de jongerenwerkers op straat tot het Centrum voor Jeugd en Gezin en het maatschappelijk werk.

Op 1 januari 2015 is de nieuwe Wmo ingegaan. Kijk voor meer informatie op www.houtenmetelkaar.nl op de pagina Wmo.

Print Icoon printen