Coronavirus

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het coronavirus? Bekijk de website van de GGD. De geldende coronamaatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid. Meer informatie over lokale maatregelen vindt u hieronder.

Op corona.steffie.nl vindt u informatie in begrijpelijke taal over het coronavirus en vaccineren. Steffie richt zich vooral op kwetsbare doelgroepen, zoals mensen met een verstandelijke beperking en laaggeletterden.

Afspraak maken coronatest Online afspraak maken vaccinatie

In het perspectief van de corona-ontwikkelingen gaat Nederland open en kunnen ondernemers weer aan de slag. Daarom is het kabinet per 1 april 2022 gestopt met het coronasteunpakket. Ondernemers kunnen dan geen gebruik meer maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en het generieke uitstel van belastingbetalingen. Er komt ook een einde aan de tijdelijk vereenvoudigde uitvoering van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Het reguliere Bbz wordt weer zonder wijzigingen uitgevoerd.

Verschillende specifieke regelingen voor ondernemers blijven wel gelden na het eerste kwartaal van 2022. Het gaat om de evenementengarantieregelingen, de tijdelijke garantie- en kredietregelingen KKC en GO-C en de BMKB-C. De Qredits overbruggingskredieten voor bestaande ondernemers en starters lopen door tot eind juni 2022. Dat geldt ook voor de leenfaciliteiten bij Cultuur+Ondernemen en de monumentenlening van het Nationaal Restauratiefonds.

Zie voor meer informatie https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Welke gevolgen hebben de coronamaatregelen voor (gast)ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties?

Ga naar de themapagina op de website van de rijksoverheid.

Ook in deze tijd staan er veel organisaties klaar om de helpende hand te bieden aan ouders, kinderen en jongeren. Heb je vragen of (financiƫle) hulp nodig? Ga dan naar de pagina Wie kan mij helpen in de tijden van Corona.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het coronavirus? Bekijk de website van de GGD.

Bij de meeste organisaties is de reguliere dienstverlening weer opgepakt. Kijk op de betreffende website van de organisaties zoals het Sociaal Team/ Loket, CJG, GGD. 

Hulp en steun bij thuisquarantaine

Moet u 10 dagen in (thuis)quarantaine? Dit betekent dat u binnen blijft en geen bezoek ontvangt. Hiermee voorkomt u verspreiding van het coronavirus. We begrijpen dat het voor u lastig kan zijn om 10 dagen binnen te moeten blijven.

Er is steun en hulp beschikbaar in deze periode als u dat nodig heeft. In de gids hulp en steun bijthuisquarantaine  leest u waar u hulp kunt vragen. U kunt ook contact opnemen met de gemeente. Onze medewerkers denken graag met u mee en helpen u met het vinden van de juiste ondersteuning.

Meer informatie over thuisquarantaine vindt u opRijksoverheid.nl/quarantaine.

Langdurige zorg

Voor actuele ontwikkelingen en nieuwe maatregelen rond het coronavirus binnen de langdurende zorg zie de website van Vilans, kennisorganisatie voor de langdurende zorg.