Adviseur Sociaal Domein

Ben jij een netwerktalent met oog voor een vitale Houtense samenleving? Lees dan snel verder..

 • 32-36 uur per week, schaal 10
 • Vacaturenummer 2023-008-SAM
 • Reageren kan t/m woensdag 8 februari 2023
Soliciteer direct

Als adviseur Sociaal domein ben je inzetbaar op verschillende thema’s in het brede sociaal domein. Binnen het team Samenleving werken we aan jeugd, onderwijs, werk en inkomen, welzijn, zorg, gezondheid, cultuur en sport.

De komende tijd ben jij binnen dit team de adviseur voor fysieke gezondheid, mantelzorg en(stimuleren van) inwonersinitiatieven. Op deze thema’s ben jij verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en –uitvoering en advisering aan directie, college en raad van de gemeente Houten.

Hieronder een opsomming van werkzaamheden:

 • Op de genoemde thema’s ben jij intern en extern het aanspreekpunt. Je signaleert relevante ontwikkelingen en overlegt hiervoor met collega’s, management en bestuur, maar vooral ook met inwoners en (keten)partners;
 • Je stimuleert en faciliteert inwonersinitiatieven, waarbij je aanspreekpunt bent en initiatieven ondersteunt zonder ‘over te nemen’. Je onderhoudt hiertoe je lokale netwerken en het netwerk binnen de eigen organisatie. Hierdoor weet je inwoners en hun initiatieven op het juiste moment te verwijzen of te verbinden;
 • Binnen het gezondheidsbeleid ben jij aan zet voor gezond leven en bewegen van Houtenaren en drugs-, rook- en alcoholbeleid. Jij richt je binnen de uitvoering van het leefstijlakkoord Healthy Houten op het bevorderen van een gezonde leefstijl, onder meer door projecten op gang te brengen en te coördineren.
 • Vanuit jouw aandachtsgebied gezondheid neem je komende tijd deel aan de projectgroep voor de Houtense omgevingsvisie. In deze projectgroep lever je inbreng vanuit het sociaal domein, op basis van je eigen expertise en bijdragen die je bij je collega’s van het team Samenleving ophaalt;
 • Je bereidt college- en raadsvoorstellen voor en levert een bijdrage aan beantwoording van schriftelijke vragen van de gemeenteraad;
 • Je levert een inhoudelijke bijdrage aan de verantwoording in de P&C-cyclus met betrekking tot jouw eigen thema’s.

Als adviseur Sociaal domein zie je vooral kansen binnen de dynamiek van het sociaal domein. Je houdt van afwisseling en kunt goed omgaan met verandering.

Op basis van ervaring in relevante functie(s) kun je met praktische voorbeelden aantonen dat je voldoet aan het onderstaande profiel:

 • Je hebt een HBO+/academisch werk- en denkniveau;
 • Je hebt actuele kennis van het sociaal domein en je hebt een duidelijke visie op wat er nodig is voor een goed (werkend) gemeentelijk beleid op het gebied van fysieke gezondheid, mantelzorg en (stimuleren van) inwonersinitiatieven;
 • Je maakt scherp onderscheid tussen hoofd- en bijzaken en je verwerkt informatie snel;
 • Je bent een bekwaam netwerker; daarmee bedoelen we dat je snel schakelt tussen mensen en organisaties, binnen relevante netwerken de onderlinge belangen zorgvuldig afweegt en als een betrouwbare partner wordt gezien (“zeggen wat je doet en doen wat je zegt”);
 • Je bent bovengemiddeld vaardig in mondelinge en schriftelijke communicatie. Je luistert goed, communiceert makkelijk met diverse doelgroepen en brengt je boodschap kort en bondig over.

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 400 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen.

Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

Je maakt binnen de gemeente Houten onderdeel uit van het team Samenleving. In dit team werken circa dertig medewerkers binnen een informele, collegiale werksfeer. Het werk is dynamisch en omvat de beleidsvelden jeugd, onderwijs, werk en inkomen, inburgering, welzijn, zorg, gezondheid, cultuur en sport. Ons motto is ‘iedereen telt mee’. Dat geldt zowel voor het werkveld waar we ons in bewegen als voor onze eigen organisatie.

We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Houten te werken. We belonen jouw inzet graag met:

 • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 10. Het bruto maandsalaris is in deze schaal € 3.090,- en maximaal € 4.671,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • De mogelijkheid om tijds- en plaats-onafhankelijk te werken
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleiding- en ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.