Contractmanager Wmo en Jeugd | Regionale backoffice Lekstroom

Ben jij die ervaren en bevlogen collega die wij zoeken? Per direct is de RBL (Regionale Backoffice Lekstroom) op zoek naar een:

Contractmanager Wmo en Jeugd

 • 32 tot 36 uur per week
 • Vacaturenummer: 2022-061-RBL
 • Reageren kan t/m zondag 4 december 2022
Soliciteer direct

Je bent als ervaren contractmanager namens de RBL aanspreekpunt voor verschillende betrokken partijen met vragen rond de levering van Jeugdhulp en Wmo. Denk daarbij aan de zorgaanbieders, beleidsmedewerkers en sociaal teams. De gemeenten willen de hulp die het best helpt, integraal, effectief, betaalbaar en met een goede kwaliteit voor hun inwoners. Jij helpt daar vanuit jouw rol aan mee. Je zet je in voor zowel de Jeugdhulp als Wmo.

Je adviseert, signaleert en rapporteert over de kwaliteit van de contractuitvoering. Je kijkt daar met een zakelijke blik naar, met gevoel voor de inhoud. Je voert in afstemming met de gemeenten en sociaal teams regelmatig gesprekken over de werkzaamheden van de contractpartners. Daarbij monitor je de gemaakte afspraken. Je hebt overleg met de strategische contractpartners over hun werkzaamheden in de accountgesprekken. Bij complexe vraagstukken weet jij de juiste expertise in te schakelen.

Als contractmanager heb je een actieve rol bij de verschillende inkooptrajecten en geef je gevraagd en ongevraagd advies.

Je werkt uiteraard veel samen met de andere contractmanagers en de contractbeheerders. Je bent de vraagbaak voor deze collega’s. Je hebt ook regelmatig contact met collega’s van financiën, data en inkoop. Je valt onder de verantwoordelijkheid van de teammanager.

We zoeken iemand die er energie van krijgt om een verbindende schakel te zijn tussen gemeenten, sociaal teams en zorgaanbieders. De dynamiek tussen deze partijen is je niet vreemd en je kan je eigen rol daarbinnen goed bewaken. Je weet daarin op een rustige, zakelijke en open wijze te opereren. Je houdt daarbij een goede relatie voor ogen. Je bent in staat om informatie, waaronder financiën en data, te gebruiken, indien nodig samen met je collega’s.  

 • Je hebt minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau.
 • Je hebt de afgelopen minimaal 4 jaar gewerkt in de functie van contractmanager/accounthouder binnen het Sociaal Domein in een politiek-bestuurlijke omgeving of bij een zorgaanbieder.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met onderhandelen in een complexe omgeving en bent op de hoogte van beleidsontwikkelingen binnen het Sociaal Domein.
 • Je beschikt over goede zakelijke en communicatieve vaardigheden.

Ben je stressbestendig, zakelijk en transparant? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren.

We zijn op zoek naar een ervaren collega. Denk jij dat je ondanks wat minder ervaring ons team echt kan helpen? Schroom dan niet alsnog te solliciteren!

De Regionale backoffice Lekstroom is een samenwerkingsverband voor de Wmo en Jeugdwet van de Lekstroomgemeenten Vijfheerenlanden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten en Lopik. De RBL wil ondersteunend zijn aan de gemeenten, sociaal teams en zorgorganisaties, zodat zij inwoners kunnen ondersteunen.

Het is een unieke plek in de regio waar medewerkers de administratie van de Wmo en Jeugdwet verzorgen, de informatievoorziening over het zorggebruik blijven ontwikkelen en de inkoop en het contractmanagement uitvoeren. De RBL wil haar kennis op het gebied van het zorgaanbod Jeugdhulp en Wmo aanbieden aan de verschillende betrokken partijen.

Gemeente Houten is gastgemeente van de RBL. Je wordt in deze functie aangesteld bij de gemeente Houten. De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Houten is van toepassing.

 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 11. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 3.701,- en maximaal € 5.372,-bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). In uitzonderlijke gevallen kan een arbeidsmarkttoelage van maximaal € 537,20 bruto per maand toegekend worden.
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Voor zover het werk het toe laat is het mogelijk om tijds- en plaats onafhankelijk te werken. Dit doe je in overleg met de Teammanager en je collega contractmanagers.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.