Adviseur Zorg- en Veiligheidshuis

Wil jij bijdragen aan de veiligheid in de regio, op een manier waarop geen enkele dag hetzelfde is? Ben jij een verbindende en oplossingsgerichte adviseur en ben je in staat om anderen te overtuigen om buiten de vaste kaders te denken en heb je een goed uithoudingsvermogen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Adviseur Zorg- en Veiligheidshuis

 • 28 uur per week
 • Maximaal € 5.997,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
 • Reageren kan t/m 1 augustus 2024 o.v.v. vacaturenummer: 2024-049-AO
Solliciteer direct

Wat ga je doen

Als adviseur Zorg- en Veiligheidshuis werk je samen met een directe collega voor de tien gemeenten van het district West Utrecht en draag je bij aan het verbeteren van de veiligheid in de regio. Je vertegenwoordigt deze gemeenten aan tafel bij casuïstiek die in het Zorg- en Veiligheidshuis Regio Utrecht wordt besproken, en je kan hierbij worden ingezet als casushouder. Met ketenpartners uit de zorg- en strafketen werk je nauw samen om de complexe veiligheidsproblematiek het hoofd te bieden met een integrale (persoonsgerichte) aanpak.

Als adviseur Zorg- en Veiligheidshuis signaleer en escaleer je lokale complexe casuïstiek, waarbij zorg en straf een rol spelen. Het kan gaan om criminaliteit, risicovolle personen met onbegrepen gedrag, huiselijk geweld of anderszins. Je neemt deel aan casusoverleggen (o.a. TOP X, MDA++, levensloopaanpak) en organiseert, coördineert en bewaakt waar nodig de uitvoering op gemeentelijk niveau. Je werkt daarbij nauw samen met verschillende gemeentelijke afdelingen, zoals werk en inkomen, het sociaal domein en bovenal met lokale beleidsadviseurs Openbare Orde en Veiligheid en de coördinator Detentie en Re-integratie. Je fungeert tevens als specialist die desgewenst adviseert bij lokale casuïstiek in de lokaal persoonsgerichte aanpak, in werkprocessen of op beleidsniveau.

Verder zorg je ervoor dat binnen de gemeenten de randvoorwaarden worden georganiseerd waarmee een effectieve gemeentelijke maatwerkaanpak kan worden gerealiseerd. Het doel daarbij is vooral het voorkomen van recidive. Je vormt de schakel in de verbinding:

 • tussen de gemeente, het Zorg- en Veiligheidshuis en netwerkpartners;
 • tussen de verschillende afdelingen binnen de gemeente;
 • tussen de aanpak vanuit het Zorg- en Veiligheidshuis en die van de lokale aanpakken.

Wie je bent

Onze ideale collega heeft ervaring met casuïstiek op het snijvlak van zorg en veiligheid. Je bent besluitvaardig, daadkrachtig en in staat om prioriteiten te stellen. Je beschikt over een flexibele werkhouding en legt graag verbindingen in de samenwerking met anderen. Je bent in staat om in complexe situaties de koers vast te houden, hoofd- en bijzaken te onderscheiden en maatwerk te leveren. We zoeken een collega voor 28 uur per week.

Verder beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Kennis van de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de gemeente op het gebied van zorg en veiligheid;
 • Ruime kennis van wet- en regelgeving op verschillende terreinen, zowel bestuurlijk als justitieel.

Daarnaast ben je flexibel, proactief en kun je snel schakelen tussen verschillende niveaus. Je hebt een pragmatische werkhouding en bent breed inzetbaar, waarbij taakafspraken ordenend, maar niet belemmerend mogen werken.

In welk team kom je terecht

Het Zorg- en Veiligheidshuis in de regio Utrecht is een samenwerkingsverband voor de aanpak van complexe casuïstiek, waarbij maatschappelijke veiligheidsrisico’s nadrukkelijk in beeld zijn en de oplossing gevonden moet worden in de samenhang tussen de zorg-, strafrecht- en bestuurlijke keten.
De tien gemeenten in West Utrecht hebben hun krachten gebundeld om samen met de adviseurs eenduidig en daadkrachtig in te zetten op een persoonsgerichte aanpak. De gemeente Houten verzorgt namens de tien gemeenten het werkgeverschap op basis van een samenwerkingsovereenkomst. Binnen de gemeente Houten kom je te werken in team A&O (Advies & Ondersteuning).
 

Dit bieden we je

 • Een jaarcontract met bruto maandsalaris van minimaal € 4.211,- en maximaal € 5.997,- (schaal 11) bij een dienstverband van 36 uur. Als je (nog) niet beschikt over de gewenste opleiding en ervaring, dan word je benoemd in aanloopschaal 10.
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband, op basis van een beoordeling;
 • Een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit kun je bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantiedagen van kopen.
 • De mogelijkheid om tijds- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Een werkplek centraal in Nederland, direct naast het station, 8 minuten met de trein vanaf Utrecht Centraal.
 • Laptop en telefoon.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, o.a. via de Houten Academie.
 • En verder: reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bedrijfsfitness en een pensioenregeling.