Beleids- en organisatie adviseur P&O

Jij bent een kei op het gebied van organisatieontwikkeling en verandermanagement. Je bent van nature nieuwsgierig naar hoe mensen en organisaties werken en je zet je vaardigheden, kennis en strategieën graag in om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van onze organisatie.

Wij zijn op zoek naar een

Beleids- en organisatieadviseur P&O

 • 32 uur per week;
 • Salaris maximaal € 5.997,-  bruto per maand bij een werkweek van 36 uur;
 • Reageren kan t/m zondag 14 april 2024 o.v.v. vacaturenummer: 2024-024-POM.
Solliciteer direct

Wat ga je doen

Je bent allereerst een partner en klankbord voor onze directie en het management. Je denkt met hen mee over de ontwikkeling van de organisatie en hoe deze zich moet aanpassen aan de steeds veranderende en complexe omstandigheden. Dit strekt zich uit over de volle breedte van de organisatieontwikkeling, zoals organisatie-inrichting, cultuur(verandering), leiderschapsontwikkeling en project- en procesmanagement. Natuurlijk werk je hiervoor nauw samen met veel verschillende collega’s binnen de organisatie, zoals de HR-adviseurs uit het eigen POM-team en ook adviseurs op het gebied van informatiemanagement, werkprocessen en financiën. De portefeuillehouder P&O en de Ondernemingsraad behoren tot jouw standaard netwerk en ook buiten de organisatie bouw je een netwerk op met andere professionals. Hierdoor leer je van anderen en deel je kennis en ervaringen.

Concrete werkzaamheden zijn:

Je ontwikkelt beleid en instrumenten op het gebied van organisatieontwikkeling en HR. Vervolgens vertaal je dit naar adviezen voor de directie en het management, om te helpen bij de implementatie van passende interventies en vervolgprojecten;

 • Je voert zelfstandig ontwikkelings- en implementatieprojecten uit, of je helpt bij het organiseren ervan;
 • Je houdt overzicht over de lopende ontwikkelprocessen op organisatie- en teamniveau, en je geeft gevraagd en ongevraagd advies hierover;
 • Je signaleert actief ontwikkelingen, zowel intern als extern, en vertaalt deze naar advies.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Je begint de dag met het controleren van je e-mail en ziet meteen een urgente mail van de directie. Ze willen snel een afspraak om te sparren over de naderende bezuinigingsronde en het mogelijke effect hiervan op de organisatie. Je plant een afspraak aan het einde van de ochtend en bereidt het advies voor. Na het afhandelen van je e-mail heb je een beleidsoverleg met de andere HR-beleidsadviseurs. In dit overleg wisselen jullie verschillende beleidsontwikkelingen met elkaar uit en werken jullie samen aan logische verbindingen. Na de lunch verwerk je de feedback van de directie en sluit je aan bij twee overleggen: één over het nieuwe werving- en selectiesysteem en één over het ontwikkeltraject bestuurlijk-ambtelijke samenwerking. Na deze overleggen check je nog snel je e-mail op spoedberichten en sluit de dag af.

Wie je bent

 • Je hebt minimaal een Hbo-niveau. Een afgeronde relevante opleiding op Hbo- of academisch niveau in de richting van HRM, bedrijfskunde, sociale- en organisatiewetenschappen, of verandermanagement is een pré;
 • Je bezit kennis op het gebied van HR;
 • Je hebt aantoonbare werkervaring en kennis op het gebied van organisatieontwikkeling en verandermanagement;

Daarnaast ben je adviesvaardig, initiatiefrijk, proces- en samenwerkingsgericht, daadkrachtig, communicatief en verbindend. Je beschikt over analytisch en conceptueel vermogen.

Het wordt als een pluspunt gezien als:

 •  Je kennis hebt van project- en programmamanagement, bij voorkeur met de Methode PMC;
 • Je ervaring hebt in de bestuurlijke en politieke context/dynamiek;
 • Je goed bent in adviseren over veranderprocessen.

In welk team kom je terecht

Je maakt deel uit van het team Personeel & Organisatie en Managementondersteuning (POM) van de gemeente Houten, één van de twaalf teams binnen de organisatie. Het team POM is een stafteam dat ondersteuning biedt aan het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie. Het team bestaat uit ongeveer 20 collega's, variërend van operationeel tot strategisch niveau, die zich bezighouden met verschillende HR-thema's. Daarnaast maken vijf managementassistentes deel uit van het team. Samen streven we naar succesvolle en duurzame verbindingen tussen de juiste mensen en onze organisatie. Dit is van groot belang, gezien de krapte op de arbeidsmarkt en de hoge uitstroom van personeel door onder andere pensionering. In ons team combineren we gezelligheid met hard werken. Nieuwe collega's ervaren vaak dat werken bij de gemeente Houten aanvoelt als een warm bad. Collega's zijn betrokken, zowel bij hun eigen werk als bij elkaar.

Houten ontwikkelt zich snel met uitdagende maatschappelijke vraagstukken. Een goed werkende organisatie is essentieel, waarbij de focus ligt op verschillende aspecten zoals mensen, cultuur, samenwerking, visie, strategie, beleid, leiderschap en ondersteunende systemen. Momenteel werken we aan thema's zoals het aantrekken en behouden van medewerkers, procesautomatisering, opgaven- en opdracht gestuurd werken, structuur- en sturingsconcepten en ambtelijk-bestuurlijke samenwerking. Jouw inbreng hierbij is hartstikke welkom en van groot belang.

Dit bieden we je

 • Een jaarcontract met bruto maandsalaris van minimaal € 4.211,- en maximaal € 5.997,- (schaal 11) bij een dienstverband van 36 uur. Als je (nog) niet beschikt over de gewenste opleiding en ervaring, dan word je benoemd in de aanloopschaal.
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband, op basis van een beoordeling;
 • Een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit kun je bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantiedagen van kopen.
 • Hybride werken is mogelijk. Dit doe je in overleg met je team, waarbij de werkzaamheden leidend zijn.
 • Een werkplek centraal in Nederland, direct naast het station, op 8 minuten met de trein vanaf Utrecht Centraal.  
 • Laptop en telefoon.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, o.a. via de Houten Academie.
 • En verder: reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bedrijfsfitness en een pensioenregeling.