Beleidsmedewerker Verkeer

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging op het gebied van verkeer en mobiliteit?

 • 32 uur per week , schaal 10
 • Vacaturenummer 2023-034-VOB
 • Reageren kan t/m maandag 29 mei 2023
Soliciteer direct

Als beleidsmedewerker Verkeer adviseer je management, bestuur en medewerkers op het terrein van verkeer, verkeersveiligheid en parkeren. Je denkt vanuit verkeerskundig perspectief mee bij reconstructies en nieuwbouw. Je hebt veel contacten met o.a. bewoners, politie, belangenorganisaties, collega’s en het gemeentebestuur. Ook verzorg je kleinschalig verkeersontwerp, stel je verkeersbesluiten op en behandel je verzoeken voor ontheffingen. Ervaren kandidaten zullen ook betrokken worden bij beleidsvraagstukken passend bij de ontwikkeling en het beheer van Houten.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Elke dag is anders. Je beantwoordt verkeerskundige vragen van collega's of geeft hen advies. Het volgende moment zit je bij de wethouder in overleg over een klacht over hard rijden in de straat. Aansluitend neem je deel aan het regionaal overleg over verkeersveiligheid. In de middag beantwoord je wat mails en bel je een bewoner terug die een vraag heeft over parkeren. Daarna begin je aan het opstellen van een notitie over het verlagen van de snelheid van 60 naar 30 in het buitengebied en aan het eind van de middag heb je nog overleg met collega's van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling over het indienen van subsidies.

 • Je hebt een verkeerskundige opleiding afgerond op HBO-niveau met relevante werkervaring;
 • Je hebt oog voor landelijke ontwikkelingen en weet dit te vertalen naar plaatselijk beleid;
 • Je bezit een goed gevoel voor omgevingssignalen en hebt een antenne voor de politiek-bestuurlijk context;
 • Je bent creatief en inventief in het benaderen van klanten.

We zijn er bij de gemeente Houten als beheerteam van overtuigd dat positieve prikkels leiden tot gewenst gedrag. Onze missie is dan ook om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden door de leefomgeving aangenamer in te richten en verkeersveiliger te maken. Dit doen we door in gesprek te blijven met de gebruikers en te zoeken naar innovatieve oplossingen. Een bijzonder uitdaging? Ja, zeker! Er ligt een mooie opgave voor een creatieve, ondernemende medewerker met oog voor nieuwe kansen. Juist deze eigenschappen zoeken wij in onze nieuwe collega!

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 400 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen.

Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

Het team Voorbereiding Ontwikkeling Beheer (VOB) zorgt o.a. voor de voorbereiding en doorontwikkeling van beheer en onderhoud van de openbare ruimte: boven- en ondergrondse infrastructuur, speelvoorzieningen, verkeer(sveiligheid), alsmede de beleidsmatige aspecten hiervan. Het team bestaat uit 25 vaste medewerkers (aangevuld met enkele inhuurkrachten), waaronder projectleiders, werkvoorbereiders, toezichthouders, beleidsmedewerkers en wijkcoördinatoren. 

Een leuke baan vol afwisseling in een team met betrokken collega’s. Je krijgt ruimte om te groeien en om jouw ervaring nog verder te ontwikkelen. Je kunt in ieder geval rekenen op:

 • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring in schaal 10 (minimaal € 3.396,- en maximaal € 5.009,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week).
 • Een jaarcontract; zijn we na een jaar nog een goede match dan wordt dit omgezet naar een vast dienstverband.
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Een laptop en telefoon.
 • Werkdagen die in overleg plaatsvinden, gedeeltelijk hybride werken is mogelijk nadat je bent ingewerkt.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.