Danny van den Heuvel, medewerker afvalscheidingsstation

“De afwisseling en contacten met onze bezoekers maken mijn werk heel leuk.”

Na mijn GWW-opleiding heb ik een aantal jaren bij een loonbedrijf gewerkt. Ik werkte toen door het hele land. Leuk werk, maar lange dagen, vooral door de reistijden en files onderweg. Ik woon in Houten en wilde graag dichter bij huis werken.

Zo kwam ik 2018 bij gemeente Houten terecht. Eerst op de veegwagen en sinds 2022 op het afvalscheidingsstation. Daar werk ik vooral als kraanmachinist. Ik hou daar het verdichten van de bakken bij. Dat betekent dat ik met de kraan het afval verplaats of indruk, zodat er veel afval in een container past. Ook verplaats ik afval als dat niet in de juiste bak zit. Soms help ik met de kraan ook mijn collega’s van de buitendienst. Bijvoorbeeld voor de groenvoorziening als er een berm afgegraven moet worden.

Door mijn opleiding kon ik al met verschillende kranen overweg. Tijdens mijn huidige werk heb ik de nodige aanvullende opleidingen gedaan. Zo heb ik inmiddels mijn heftruckcertificaat en heb ik mijn vrachtwagenrijbewijs mogen halen. Daardoor kan ik als het nodig is ook de volle containers naar de afvalverwerkers rijden. Ik heb de opleiding depothouder Klein Chemisch Afval gedaan, dus daar werk ik ook.

Tijdens mijn werk heb ik veel contact met de inwoners die hun afval komen brengen of een nieuwe kliko komen halen. Ik wijs ze de weg, help ze en maak soms ook gewoon een praatje. Dat maakt mijn werk leuk.

Naast mijn werk op het afvalscheidingsstation ben ik ook al een aantal jaren vrijwilliger bij de brandweer in Houten. Dat betekent dat ik af en toe weggeroepen word voor bijvoorbeeld een reanimatie of een brand. Mijn collega’s springen dan voor me in. Dat dat gewoon kan, is hartstikke fijn.

Lees meer verhalen