Dennis Wildenbeest, wijkcoördinator Houten-Zuid

“Het vele contact met de bewoners maakt mijn werk heel leuk.”

Ik ben jong begonnen als medewerker buitendienst bij het team Uitvoering Beheer van gemeente Houten. Daar deed ik van alles: prullenbakken legen, straatmeubiliair onderhouden, helpen met bomen snoeien. Ondertussen heb ik via de gemeente allerlei opleidingen gedaan. Ik heb mijn hoogwerker-certificaat gehaald, en de opleidingen hovenier en boomverzorger gedaan.

Toen ik zes jaar in dit team werkte, heb ik gereageerd op de interne vacature voor beheerder speeltoestellen. Dat heb ik bijna vier jaar gedaan. Toen wees een collega me op de vacature wijkcoördinator voor Houten-Zuid. Dit werk doe ik nu sinds 2021. Ik beheer overigens ook nog steeds de speeltoestellen. Ik woon zelf in Houten. Als ik dan in het weekend door de stad fiets, vind ik het leuk om te zien dat mensen gebruik maken van de speeltoestellen.

Tijdens mijn werk heb ik heel veel contact met de bewoners van mijn wijk. Ze komen bij mij met allerlei ideeën. Ik kijk dan hoe ik hen verder kan helpen. Soms is er niet voldoende budget beschikbaar vanuit de gemeente. Dan kijk ik samen met hen wat we kunnen doen om met hulp van andere partijen het geld alsnog bij elkaar te krijgen.

Soms zijn bewoners het niet eens met plannen die we vanuit de gemeente hebben. Of zijn ze ontevreden zijn over hoe we iets aanpakken. Dan probeer ik dit door in gesprek te gaan alsnog om te vormen naar iets positiefs.

Ik heb leuke collega’s, niet alleen in mijn eigen team, ook in de andere teams waar ik mee samenwerk. Met elkaar boeken we mooie resultaten voor de gemeente. Gemeente Houten is een fijne werkgever. Als je opvalt door positief je werk te doen, krijg je veel kansen jezelf verder te ontwikkelen.

Lees meer verhalen