Dilek Sari – medewerker financiën (bedrijfsbureau)

“Mijn inwerkperiode was heel uitgebreid. Daardoor maakte ik een goede start.”

Sinds 2022 werk ik als medewerker financiën bij het bedrijfsbureau van gemeente Houten. In deze functie help ik een aantal teams op financieel gebied. Zo beantwoord ik vragen over boekingscombinaties en de status van betalingen. Ook hou ik het budget in de gaten. Daarvoor maak ik de analyses die nodig zijn.

Ik werk nauw samen met de controller van de verschillende teams. We overleggen over lopende zaken en ook over onverwachte ontwikkelingen. Daarbij kijken we wat deze betekenen voor het beschikbaar budget. Daarnaast overleg ik regelmatig met de managers van ‘mijn’ teams. Zo blijven zij goed op de hoogte van de financiële stand van zaken en zij geven mij ook weer informatie.

In deze functie kan ik heel goed de kennis die ik tijdens mijn opleidingen heb opgedaan combineren. Na mijn mbo-opleiding Bedrijfseconomie heb ik hbo Fiscaal Recht en Economie gestudeerd. Daarna heb ik mijn bachelor Fiscaal Recht gehaald aan de Erasmus Universiteit.  

De gemeente Houten is een middelgrote gemeente, dat heeft absoluut voordelen. Mensen maken hier écht tijd voor je vrij, je kunt bij iedereen terecht als je vragen hebt. Tijdens mijn inwerkperiode was er veel aandacht om ervoor te zorgen dat ik goed begreep hoe de organisatie in elkaar zit. Daardoor kon ik snel mijn weg vinden. Ik heb veel mensen gesproken en ook de tijd gekregen om alle informatie uit die gesprekken te verwerken. Hetzelfde geldt voor de systemen waarmee we hier werken. Dat geeft je een heel fijne start.

Lees meer verhalen