Medewerker Administratie Wmo en Jeugdwet

Ben jij die accurate en bevlogen collega die wij zoeken?

 • 32-36 uur per week
 • Salaris maximaal € 3.612,- bruto per maand (schaal 7) op basis van 36 uur
 • Reageren kan t/m maandag 2 oktober 2023 o.v.v. vacaturenummer: 2023-046-RBL
Soliciteer direct

Wat ga je doen

Als medewerker Administratie Wmo en Jeugdwet draag je samen met je collega’s zorg voor de administratieve uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Jeugdwet.

Je bent verantwoordelijk voor het verwerken van besluiten en het verzenden van elektronische zorgopdrachten. Ook voer je voor een groot deel de financiële administratie uit, zoals het invoeren en controleren van facturen, het opvoeren van gegevens voor het CAK en het verwerken van mutaties. Hierover onderhoudt je contacten met de ketenpartners.

Naast deze taken sta je zowel zorgaanbieders als inwoners telefonisch te woord en beantwoordt je hun vragen.

De focus van je werkzaamheden ligt op de Wmo. Als het nodig is vragen we jou ook om je collega’s op het gebied van de administratie Jeugdwet te ondersteunen.

Wie je bent

We zoeken een enthousiaste collega die er plezier in heeft om de administratieve werkzaamheden op orde te hebben en weg te werken. Je wilt resultaat halen, de klus klaren en werkt daarin graag samen met je collega’s. Je houdt van improviseren en bent creatief als het gaat om het vinden oplossingen bij onverwachte problemen.

 • Je beschikt over een werk- en denkniveau op minimaal MBO-niveau.
 • Je hebt kennis van de landelijke wet- en regelgeving rondom de Wmo en hebt minimaal 2 jaar werkervaring in de administratieve processen van de Wmo.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met GWS4All/Suite of eenzelfde type applicatie.
 • Je bent het gewend om te werken met geautomatiseerde systemen. Je kunt nieuwe systemen je snel eigen maken.
 • Je werkt gestructureerd en accuraat. Je hebt eveneens goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Regionale Backoffice Lekstroom (RBL)

De Regionale backoffice Lekstroom is de administratieve organisatie voor de Wmo en Jeugdwet van de Lekstroomgemeenten Vijfheerenlanden, IJsselstein, Nieuwegein, Houten en Lopik. De RBL wil ondersteunend zijn aan de gemeenten, sociale teams en zorgorganisaties, zodat zij inwoners kunnen ondersteunen.

Het is een unieke plek in de regio waar medewerkers de inkoop en administratie van Wmo en Jeugdwet verzorgen, de informatievoorziening over het zorggebruik blijven ontwikkelen en het contractmanagement uitvoeren. De RBL wil haar kennis op het gebied van het zorgaanbod Jeugdhulp en Wmo aanbieden aan de verschillende betrokken partijen.

Dit bieden we je

Gemeente Houten is gastgemeente van de RBL. Je wordt in deze functie aangesteld bij de gemeente Houten. De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Houten is van toepassing.

 • Salaris en aanstelling zijn afhankelijk van opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 7. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 2.545 ,- en maximaal € 3.612,- bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Voor zover het werk het toe laat is het mogelijk om tijds- en plaats onafhankelijk te werken.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.