Medewerker Boomverzorging

Ben je een buitenmens en hou je van werken in de frisse lucht? Heb je al ervaring met het snoeien, kappen en het geven van advies over het planten van bomen? Dan is dit de perfecte job voor jou! Als je nog geen ervaring hebt, maar wel interesse om het te leren, zijn we ook geïnteresseerd om met je te praten.

Medewerker Boomverzorging

 • 36 uur per week
 • Maximaal € 3.481,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur.
 • Reageren kan t/m maandag 27 mei 2024 o.v.v. vacaturenummer: IV 2024-028-UB
Solliciteer direct

Wat ga je doen

Als medewerker boomverzorging ben je, volgens de veiligheidsvoorschriften, in het bezit van verschillende certificaten en ervaren in het gebruik van diverse machines, zoals een hoogwerker, kettingzaag, graafmachine en versnippermachine. Daarnaast kun je indien nodig worden ingezet voor aanvullende taken binnen het team. Gedurende de wintermaanden, van oktober tot maart, word je ingeroosterd voor gladheidsbestrijding (circa 1 keer per drie weken), waarvoor aparte vergoedingen gelden.

In deze functie ben je elke dag werkzaam in de heerlijke buitenlucht. Je werkzaamheden bestaat onder andere uit de volgende taken:

 • Aanleg en onderhoud van bomen; dit betekent dat je verantwoordelijk bent voor het snoeien, kappen, verzorgen en aan- en verplanten van bomen.
 • Het uitvoeren van inspecties; bijvoorbeeld bij boomziekten of -plagen, zoals bijvoorbeeld de processierups.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Vandaag staat het snoeien van meerdere bomen op de agenda. Ook is er een melding van een dode tak die wegens veiligheidsredenen moet worden verwijderd. Na deze ronde verzorg je de administratie die hierbij hoort. Vervolgens haal je samen met je collega nieuw te planten bomen op bij de gemeentewerf en zorgen jullie dat ze op de juiste locaties worden geplant. Tijdens het planten beantwoord je een vraag van een geïnteresseerde inwoner over de soort boom die wordt geplant.

Na de lunch ga je samen met je collega langs bij enkele meldingen van bewoners in onze gemeente. Eén melding betreft een dode boom, waarbij je concludeert dat deze moet worden vervangen door een nieuwe. Samen met je collega stem je af wat hiervoor nodig is en wanneer. Een andere boom blijkt te kampen met een luizenplaag.  Deze boom wordt dan meegenomen in de ronde wanneer er weer zakjes met larven van lieveheersbeestjes worden geplaatst, die de luizen kunnen bestrijden.

Wie je bent

 • Je hebt een mbo-niveau 3 werk- en denkniveau, bij voorkeur een opleiding European Tree Worker of vergelijkbare groenvoorziening opleiding; ben je nog niet in het bezit van de ETW-opleiding, dan ben je bereidt deze te halen (conform bomenbeleid gemeente Houten).
 • Je hebt kennis van en interesse voor groen en boomverzorging;
 • Je hebt een rijbewijs B, bij voorkeur rijbewijs E en een trekker rijbewijs.

Het is belangrijker dat je over de juiste competenties beschikt dan dat je al voldoet aan alle functie-eisen. Herken jij jezelf in de competenties en ben je bereid de benodigde opleidingen te volgen die wij vragen? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

In welk team kom je terecht

Als medewerker Boomverzorging maak je deel uit van het team Groenbeheer, Afvalbeheer en Buitendienst dat bestaat uit ongeveer 40 collega's. Dit team is onderverdeeld in verschillende clusters, waaronder de milieustraat, bomen en plantsoenen, en de buitendienst.

Dit bieden we je

 • Een jaarcontract met bruto maandsalaris van minimaal € 2.404,- en maximaal € 3.481,-  (schaal 6) bij een dienstverband van 36 uur. Als je (nog) niet beschikt over de gewenste opleiding en ervaring, dan word je benoemd in de aanloopschaal.
 • Wanneer je (nog) niet in het bezit bent van de juiste opleidingen wordt dit door de gemeente Houten mogelijk gemaakt;
 • Bij de buitendienst wordt 40 uur per week gewerkt. Elke week bouw je 4 spaaruren op, die je in overleg kunt opnemen wanneer dat nodig is.
 • Zijn we na een jaar nog steeds een goede match? Dan wordt je jaarcontact omgezet in een vast dienstverband.
 • Een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris. Dit kun je bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantiedagen van kopen.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, o.a. via de Houten Academie.
 • En verder: reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bedrijfsfitness en een pensioenregeling.